Thumbnail picture

A víz világnapja

A Medicover rendkívül fontosnak tartja környezetünk védelmét, ezért szeretnénk felhívni a figyelmet a következőre:

Ma van „A Víz Világnapja” melyet a világon mindenhol ilyenkor tartanak meg.

1993 március 22-e óta az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlése javaslatára minden évben ezen a napon emlékezünk meg arról, milyen fontos szerepet is játszik a tiszta víz életünkben.

Vizeink körforgásának és tisztaságának megőrzése minden élő ember közös érdeke. Az idei világnap szlogenje „Védd természetesen!” ami arra utal, hogy a víz tisztasága a globális kérdés. Árvizek, aszályok, vízszennyezés – mind károsítják a növényzetet, talajt, folyókat, tavakat. Hogyan csökkenthetjük az ezek által okozott károkat? Hogyan szabhatunk gátat a környezetszennyezésnek? Ez a gondolat követi a 2017-es szolgent: „Szennyvizek? Tiszta vizet!”, mellyel a szennyvizek mennyiségének csökkentésére és újrafelhasználásának növelésére fókuszáltak.

Használjuk ezt a napot arra, hogy mostantól tudatosabban figyelünk vízhasználatai szokásainkra, hiszen ez a legnagyobb kincsünk, ami nélkül nem létezhet élet sem. Az utánunk érkező generációk sorsa múlhat azon, hogyan óvjuk és hasznosítjuk a Föld vízkészletét!

Mi, a Medicovernél igyekszünk mindig olyan megoldásokat alkalmazni, ami nem pazarolja az ivóvizet, kérjük legyen Ön is partnerünk ebben!