Röntgen (RTG) vizsgálat - Medicover Kórház és Klinika

Röntgen

Mi a röntgen?

Egy, a test megfelelő pontjára irányított sugár, aminek egy része a szervekben elnyelődik, a másik része pedig az áthaladás során irányt vált és szétszóródik. A testen így áthaladó röntgensugarak lenyomatot (képet) hagynak a filmen, illetve az érzékelőkön. A Medicover Diagnosztikai Központ digitális röntgen készülékkel dolgozik, amely a szervezetet kevésbé terheli meg, kisebb sugárdózissal készít képeket. Környezet- és egészségvédelmi szempontból is jobb a digitális röntgen berendezés használata, hiszen a hagyományos röntgennel ellentétben nincs szükség veszélyes vegyszerek használatára, hogy a képeket előhívjuk.

Mikor, mire alkalmazzák?

A röntgent leggyakrabban csontok, ízületek vizsgálatára, balesetek utáni traumák pontosítására, anatómiai rendellenességek ellenőrzésére használják.

Várjuk kérdéseit!

Töltse ki űrlapunkat és kollégánk hamarosan felveszi önnel a kapcsolatot.

Hogyan készüljek a röntgen vizsgálatra?

A vizsgálat általában nem igényel semmiféle előkészületet, csupán a vizsgált testrészt kell szabaddá tenni. Minden röntgenfelvételnél mozdulatlannak kell maradni, mert az elmozdulás rontja a kép minőségét. Röntgen készülhet álló, ülő és fekvő helyzetben egyaránt.

Fontos tudni, hogy a vizsgálat előtt a testről a fém tárgyakat – nyaklánc, fülbevaló, óra, piercing, stb., el kell távolítani! A nyelőcső és a gyomor röntgen vizsgálatakor éhgyomorral kell érkezni, ami azt jelenti, hogy a vizsgálat időpontja előtt 6 órával nem szabad enni. A bélrendszer röntgennel történő vizsgálata speciális béltisztítást kíván, amiről munkatársaink részletesen tájékoztatják Önt.

Medicover Diagnosztikai Központ - röntgen, ultrahang, mri, ct

Veszélyes a röntgensugár?

A mai modern, digitális röntgen készülékekből elhanyagolható mennyiségű a szervezetet érő sugárterhelés.

Fontos tudni, hogy női- és férfi ivarszerveket, a vérképzőrendszert, még az alacsony dózis is károsíthatja, ezért ezeket gyakran védik.

Várandósság idején csak szakorvosi konzíliumot követően, nagy körültekintéssel alkalmazható a vizsgálat, mivel fennáll a magzatkárosodás veszélye.

Jelentkezzen be a

(+36 20) 440 2868

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

FacebookLinkedInGoogle+SkypeEmail
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 

Név*

E-mail cím*

Telefonszám*

Üzenet*

Kérjük használja a Captcha mezőt*

*kötelező mező

Vállalati egészségbiztosítási csomag ajánlatkérés

Név (kötelező)

Cégnév (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Melyik biztosításunk érdekli? (kötelező)

Hány fő biztosítását tervezi? (kötelező)

Megjegyzés

Kérjük használja a Captcha mezőt*