Egészség A-Z-ig

2018-04-13
Cöliákia vagy nem cöliákiás gluténérzékenység?

Mi a különbség a cöliákiás és nem cöliákiás gluténérzékenység között?

A gluténérzékenység fogalmát gyakran halljuk, azonban kevesen tudják, hogy valójában más-más, ám hasonló tünetekkel járó betegségekről van szó. Cikkünkből megtudhatja, mi a különbség a cöliákiás és a nem cöliákiás gluténérzékenység között.
2018-04-02
A gyomorfekély kialakulásának okai

A gyomorfekély kialakulásának okai

A gyomornyálkahártya folytonosságának legalább 5 mm kiterjedésű területen történő megszakadását gyomorfekélynek nevezzük. A nyálkahártyasejtek kisebesedésének következménye az a maró érzés, ami akkor lép fel, amikor a sav a sebes területtel érintkezik.
2018-03-28
Mitől alakulhat ki a végbélrepedés?

Mitől alakulhat ki a végbélrepedés?

A végbélrepedés, más néven anális fisszúra a végbélgyűrűben hosszanti irányban húzódó, nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem gyógyuló seb. A végbélrepedés kiváltó oka lehet a kemény széklet vagy a túlságosan híg, maró hasmenéses széklet.
2018-03-26
Mi állhat a székrekedés hátterében?

Mi állhat a székrekedés hátterében?

A funkcionális székrekedés olyan székelési nehezítettség vagy székelési képtelenség, mely akkor fordul elő, amikor a páciensnek kevesebb, mint heti három alkalommal van spontán széklete. A funkcionális vastagbél eredetű székrekedés hátterében állhat irritábilis bél szindróma.
2018-03-23
Mit okozhat a rossz cipő?

Mit okozhat egy rosszul megválasztott cipő?

A rosszul megválasztott lábbeli nem csak pillanatnyi fájdalmat és kellemetlenséget okoz viselése közben, hanem hosszú távon deformitásokat is előidéz a lábon. Cikkünkből megtudhatja, hogyan előzhető meg a bütyök és a kalapácsujj kialakulása, és mire figyeljen cipője kiválasztásánál.
2018-03-22
Mi az a reflux és mik a tünetei?

Mi a reflux és melyek a tünetei?

A reflux a leggyakoribb emésztési probléma, mely során a savas gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe. A beteg torka és gégéje is irritált, továbbá gyomorégést, émelygést tapasztal, mely többnyire gyomorfájdalommal, valamint savas szájízzel jár.
2018-03-19
ételintolerancia

Mi az ételintolerancia?

Az ételintolerancia olyan állapot, melynek hátterében bélműködési problémák állnak. Tünetei, melyek az étel elfogyasztását követően több órával jelentkeznek, igen sokfélék lehetnek. Felléphet haspuffadás, hasmenés, bélgáz képződés, szénanátha, krónikus fáradtság, fejfájás, migrén, ízületi fájdalom.
2018-03-14
Turner-szindróma

Turner-szindróma

A Turner-szindróma olyan fejlődési rendellenesség, amely sajnos nem gyógyítható, viszont az anyai vérből történő szűrővizsgálatoknak köszönhetően az idejében felismert kór eredményesen kezelhető.
 
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 
*kötelező mező
Vállalati egészségbiztosítási csomag ajánlatkérés
 
*kötelező mező