Fül-orr-gégészet járóbeteg-ellátás, szakrendelés - Medicover Kórház

Fül-orr-gégészet

Mit történik a fül-orr-gégészeten?

A fül-orr-gégészet a fül, az orr- és melléküregek, a szájüreg, a garat, a gége, a nyálmirigyek valamint a nyaki régió vizsgálatával foglalkozik, a fül-orr-gégész szakrendelésen ezeknek a területeknek az ellenőrzésére kerül sor.

A fül-orr-gégészeti rendelésen elsősorban a következőkkel foglalkozunk: általános fül-orr-gégészeti vizsgálat (flexibilis és merev endoszkópia). allergológiai vizsgálat, hallásvizsgálat, fülzúgás kivizsgálása szédülésdiagnosztika, otoneurológia, horkolás, éjszakai légzéskimaradás – apnoé – kivizsgálása. A fül- orr- gégészeti rákszűrés kiemelten ajánlott dohányosok, rendszeresen alkoholt fogyasztók körében!

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Mit vizsgál a fül-orr-gégész szakorvos?

Fül-orr-gégészeti vizsgálat Medicover

Szakorvosainkat leggyakrabban heveny betegségek miatt keresik fel a páciensek, mint torok- és mandulagyulladás, a külső és középfül gyulladása, fertőzéses-, allergiás nátha.

A fej-nyak területén elhelyezkedő érzékszervek zavarait, betegségeit, azok terápiáját is a fül-orr-gégész szakorvosok végzik. Idetartozik a hallás, az egyensúlyozás, a szaglás és az ízérzékelés területe.

Mint minden szakmában, a fül-orr-gégészetben is vannak sürgősségi kórképek, melyek azonnali beavatkozást igényelnek. Ilyen az orrvérzés, az egyoldali nyelési panaszokat okozó mandulatályog, és egyéb szájüregi és garattályogok, az allergiás vagy gyulladásos eredetű fulladás, a fül környékére terjedő középfülgyulladás, a nyak gyulladásos, tályogos folyamatai.

A köztudatban nincs benne, hogy egy hirtelen kialakult füldugulás, fülzúgás is azonnali fül-orr-gégészeti vizsgálatot igényelne, mivel nem ritkán ezek hátterében a belsőfül bántalmai állnak, s ezek azonnali kezelése – értágító, szteroid – rendkívül fontos. A hirtelen kialakult belsőfül betegségek kezelésének akár 1-2 napos késlekedése is okozhat maradandó halláscsökkenést, és a fülzúgás gyógyulási hajlama is jelentősen csökken, sok esetben maradandó.

Leggyakoribb ambuláns beavatkozások

  • fülzsír (cerumen) eltávolítás
  • hallójárat gyulladás lokális kezelése, csíkozása
  • dobhártya felszúrás
  • kisebb, felületes tályogok
  • gyulladt kásadaganatok – atheromák – megnyitása
  • aphta illetve egyéb gyulladásos folyamatok ecsetelése
  • orrvérzés ellátása; arcüreg öblítés
  • szövettani mintavétel

Szakorvosaink

Dr. Szabó Balázs - Fül-orr-gégész szakorvos

Dr. Szabó Balázs

Angol és orosz nyelven beszél, nagy tapasztalattal rendelkezik az orrsövény ferdülés kezelésében és az orr és torokmandula kezelések területén is.

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

FacebookLinkedInGoogle+SkypeEmail
 
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 

Név*

E-mail cím*

Telefonszám*

Üzenet*

*kötelező mező

Vállalati egészségbiztosítási csomag ajánlatkérés

Név (kötelező)

Cégnév (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Melyik biztosításunk érdekli? (kötelező)

Hány fő biztosítását tervezi? (kötelező)

Megjegyzés

Kérjük használja a Captcha mezőt*