Laborvizsgálat

A korszerű laboratóriumi diagnosztika hagyományos és high-tech módszereket egyaránt használ. Például a vastag- és végbél daganat diagnosztikában a CEA és széklet vér (weber) vizsgálatok mellett már elérhető a Septin-9 vizsgálat is, ami a legmodernebb, új tumor markere a daganatos megbetegedésnek.

A laboratóriumi vizsgálatok nem kizárólag egyes betegségek diagnosztizálását támogatják, hanem segítségükkel a betegségek lefolyását illetve a terápia hatékonysága is követhető (pl. pajzsmirigy hormon kezelés esetén a TSH szint figyelése vagy Syncumar szedése esetén az INR szintjének monitorozása).

Sokféle vizsgálati mintát használ a laboratóriumi diagnosztika, hiszen a véren kívül számos más testváladékból is végez a laborvizsgálatokat (pl. vizelet, széklet, hüvelyváladék, ondó, fül-, orr- és torokváladék).

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Hogyan készüljek egy laboratóriumi vizsgálatra?

A legtöbb vérvétel esetében reggeli éhgyomor javasolt (ami azt jelenti, hogy a vérvételig nem szabad ételt-italt fogyasztani), a vizeletminta esetében pedig a középsugaras minta (ami azt jelenti, hogy a mintavételkor a vizelet elejét nem fogjuk fel, csak közepét irányítjuk a mintavételi edénybe) számít értékelhetőnek.

Néhány laborvizsgálat esetében viszont speciális előírásokat kell betartani, leggyakrabban a vizsgálat előtti étkezést, a vizeletgyűjtést illetve a menstruációs ciklust figyelembe véve.

Laborvizsgálat - Laborvizsgálatok - Vérvétel

Laborvizsgálati tételek, laborvizsgálatok

A diagnosztikus laborvizsgálatok előnye, hogy segítenek a panaszok, tünetek hátterében levő betegségek felderítésében, vagy más esetben a betegségek kizárásában.

izulet

Csontanyagcsere laborvizsgálatok

A csontanyagcsere laborvizsgálati csomagban (kálcium, foszfor, D-vitamin, hormonok vizsgálata) a csont ásványianyag összetételét, valamint a csontépítés és csontbontás paramétereit vizsgáljuk.

Allergia vizsgálati csomag – Nutritív (táplálék) panel

Ételallergia vizsgálati csomag

Az ételallergia esetében a szervezet védekező rendszere tévesen úgy reagál bizonyos táplálékfélékre, mintha azok károsak lennének, ezért az immunrendszer sejtjei ellenanyagot termelnek.

Hajhullás okának laboratóriumi vizsgálata

Hajhullás okának laboratóriumi vizsgálata

A kóros foltos, vagy diffúz hajhullás hátterében álló hormonális eltéréseket, immunbetegségeket, hiányállapotokat, vérképzőrendszeri eltéréseket, gyulladásokat, májműködési eltéréseket vizsgálunk.

Májfunkció vizsgálati csomag

Hasnyálmirigy funkció laborcsomag

A hasnyálmirigy működését vérvétellel történő laborvizsgálat (amiláz, lipáz, keményítő terhelés) segítségével vizsgáljuk, emésztési problémák esetén.

Májfunkció vizsgálati csomag

Inzulinrezisztencia vizsgálati csomag

Az inzulinrezisztencia vizsgálat során terheléses vércukor vizsgálatot végzünk, mellyel párhuzamosan mérjük az inzulin szintjét és mutathatjuk ki az inzulin rezisztens állapotot.

Műtétet megelőző laborcsomag

Irritábilis bél szindróma (IBS) laborvizsgálat

Hasi fájdalom, haspuffadás, széklet problémák esetén végezzük. Az IBS labor során az emésztés működését és eltérését, a bélrendszer glutén okozta betegségét, fertőzését nézzük.

sziv

Kardiovaszkuláris rizikófaktor laborvizsgálati csomag

A kardiovaszkuláris rizikófaktor laborvizsgálat keretein belül elsősorban a koszorúér betegség (koronária), érelmeszesedés és stroke (agyi érelzáródás) rizikóját vizsgáljuk.

Allergia vizsgálati csomag – Inhalatív (légúti) panel

Légúti allergia vizsgálati csomag – Inhalatív (légúti) panel

légúti allergia esetében az immunrendszer a környezetben található anyagokra (pl. poratka, parlagfű, állatszőr) tévesen úgy reagál, mintha azok ártalmasak lennének.

Májfunkció vizsgálati csomag

Májfunkció laborvizsgálati csomag

Felvilágosítást ad a máj gyulladásos eltéréséről, az epe kiválasztásról és a gyógyszerek, alkohol, drog, illetve egyéb toxikus anyagok májkárosító hatásáról.

Laborvizsgálat

Meddőségi laborvizsgálati csomagok

Meddőséget okozó véralvadási zavarok laboratóriumi vizsgálata, női meddőséggel kapcsolatos hormon vizsgálatok.

ffi

Férfi gyermekvállalás laborcsomag

Szűrőcsomag a máj, vese, vérképzőrendszer, pajzsmirigy, hormon és szénhidrát- anyagcsere vizsgálatára.

no

Női gyermekvállalás laborcsomag

Szűrőcsomag a máj, vese, vérképzőrendszer, pajzsmirigy, hormon és szénhidrát- anyagcsere illetve a fertőzés elleni védettség vizsgálatára.

ffi

Férfi nemi hormonok laborvizsgálata

Egészséges férfi nemi hormon összetételének (FSH, LH, prolaktin, tesztoszteron, SHBG) laboratóriumi vizsgálata.

no

Női nemi hormonok laborvizsgálata

A ciklusfüggő hormonok szintjét két vérvétellel, a ciklus 3. (AMH, FSH, LH, tesztoszteron, prolaktin, ösztradiol) és 21. napján (progeszteron) nézzük.

Műtétet megelőző laborcsomag

Műtétet megelőző laborvizsgálatok

A műtét előtti laborvizsgálat keretében felmérjük a beteg egészségi állapotát és a kockázatokat, aminek tükrében az aneszteziológus meg tudja választani a legalkalmasabb érzéstelenítést a műtét során, valamint segítségével kiszűrhetőek a műtétet esetlegesen megnehezítő tényezők.

Női/férfi egészség laborcsomag

Női/férfi egészség laborcsomag

A női/férfi egészség laborcsomagunk a máj, vese, vérképzőrendszer, pajzsmirigy, zsír és szénhidrát- anyagcsere, valamint az ionháztartás működésére fókuszál. Ezen kívül vizsgálja, hogy van-e a szervezetben gyulladásos folyamat, fertőzés, vagy a tápcsatornában keletkezett vérzés.

Pajzsmirigy működés vizsgálati csomag

Pajzsmirigy működés vizsgálati csomag

A pajzsmirigy hormonjainak (TSH, FT3, FT4, anti-TPO, anti-TG) vérből történő mérése. A csomag tartalmazza a tüneteket nem okozó antitestek (fehérjék, melyek védik a szervezetet a vírusok, baktériumok ellen) vizsgálatát is, melyek a pajzsmirigy működését befolyásolják.

prostata

Prosztatamegnagyobbodás laborvizsgálat

A csomag a prosztatamegnagyobbodás okozta problémák laboratóriumi vizsgálatát foglalja magában vérből és vizeletből.

Túlsúly okának laborvizsgálata

Túlsúly okának laborvizsgálata

túlsúly okának laboratóriumi vizsgálata során mellékvese, pajzsmirigy és hasnyálmirigy hormon eltéréseket, anyagcsere paramétereket nézünk.

Túlsúly okának laborvizsgálata

Felszívódási zavar laborvizsgálat

A vizsgálatok során az emésztőrendszerből felszívódó anyagok szintjét nézzük, vitamin és vashiányt keresünk, ill. a befolyásoló hormonok eltérését, valamint a glutén okozta bélbetegséget.

Műtétet megelőző laborcsomag

Vastagbélrák szűrés - Septin 9 teszt

A vérből történő laborvizsgálat segítségével vastagbéldaganat esetén kimutatható a Septin 9 elnevezésű fehérje, mely segítségével korai stádiumban felismerhető a betegség.

Vesefunkció laborvizsgálati csomag

Vesefunkció laborvizsgálati csomag

A laborvizsgálat során (általános vizeletvizsgálat, kreatinin, karbamid, húgysav és üledék) a vese kiválasztó működését, illetve annak beszűkülését (pl. gyulladás) nézzük.

Laborvizsgálat - Laborvizsgálatok - Vérvétel

Zsíranyagcsere laborvizsgálati csomag

A laborcsomag segítségével vérzsírok szintjét (HDL, LDL, koleszterin) és ezek arányait mérjük.

 
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 
*kötelező mező
Vállalati egészségbiztosítási csomag ajánlatkérés
 
*kötelező mező