Septin 9 vastagbélrák szűrés


Fájdalommentes vastagbélrák szűrés vérből

A Septin 9 vastagbélrák szűrés gyors és megbízható. A vérből történő laborvizsgálat segítségével vastagbéldaganat esetén kimutatható a metilált DNS mintából a bélbolyhokban keletkező, Septin 9 elnevezésű fehérje. A Septin 9 fehérje szerepe szerint szabályozza a sejtnövekedést, egyúttal megakadályozza, hogy a sejtek túl gyorsan osztódjanak.

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Hormon laborvizsgálatok

Jelentkezzen be a +36 1 465 3100 telefonszámon

Mikor ajánlott a vastagbélrák szűrés?

A vastagbélrák mind a nők, mind a férfiak esetében a második leggyakoribb daganatos megbetegedés. A vastagbélrákkal diagnosztizált betegek több mint háromnegyede 50 év feletti. Magyarországon évente 7-8 ezer új megbetegedést regisztrálnak. A több év, vagy akár évtizedek alatt kialakuló betegségnél előfordul, hogy sokáig nem produkál észlelhető tüneteket, az áttétek kialakulása után azonban a túlélési esély minimális.

A Septin 9 vastagbélrák szűrés gyulladásos bélbetegség gyanúja esetén, illetve 50 év felett különösen ajánlott, családi halmozódás esetén azonban már 40 év felett javasolt.

Kinek ajánlott a Septin 9 szűrés?

A korai stádiumban felismert vastagbélrák jó eséllyel (91%) gyógyítható. A rendszeres vastagbélrák szűrés azért fontos, mert a betegségre jellemző tünetek – véres, vagy sötét széklet, nyákos széklet, a tumor folyamatos vérzéséből adódó vérszegénység, hasi fájdalmak, gyakori hasmenés, székrekedés – többnyire már csak a későbbi stádiumokban jelentkeznek, ami jelentősen rontja a gyógyulási esélyeket.

A Septin 9 vastagbélrák szűrővizsgálat mindenképpen ajánlott azon pácienseknek, akik nem vállalják a vastagbéltükrözéssel (kolonoszkópia) járó kellemetlenségeket.

A vastagbélrák szűrővizsgálat vérből a leghatékonyabb módszer a betegség korai stádiumban történő diagnosztizálására.

A rákot megelőző állapotok (végbélpolip) kimutatására a kolonoszkópiás vizsgálat  alkalmas. A Septin 9 szűrővizsgálat eredményétől függően proktológus szakorvos felkeresése javasolt.

Hogyan készüljek a vizsgálatra?

A Septin 9 szűréshez nem szükséges éhgyomor vérvétel előtt.

Mikor várható az eredmény?

A vizsgálattól számított 3-4  hét után.

Mennyibe kerül a Septin 9 vastagbélrák szűrés?

55 000 Ft

Mi a teendő a laborvizsgálat után?

A lelet eredményétől függően keresse fel proktológus  szakorvosát a további kezelések meghatározásához.

Vérminta laboratóriumi vizsgálathoz

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

 
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 
*kötelező mező
Vállalati egészségbiztosítási csomag ajánlatkérés
 
*kötelező mező