Ortopédia

Mi történik az ortopédián?

Az ortopédia szakrendelés során az ortopéd szakorvos a mozgásszervi betegségek kóroki tényezőinek feltárásával, a mozgásszervek (csontok, ízületek, szalagok, inak, izmok) részletes vizsgálatával foglalkozik.

A panaszok enyhítésére a vizsgálat és a diagnosztikai eljárások (RTG, UH, CT, MR) által megállapítottak alapján javasol megoldásokat az orvos, különféle terápiákkal.

A gyógymód lehet konzervatív (nem műtéti), ami azt jelenti, hogy a páciens panaszainak enyhítésére gyógyszeres, infúziós, fizioterápiás kezelést, gyógytornát, gyógymasszázst használnak. De vannak olyan ortopédiai kórképek, melyek megjelenése esetén szükséges a műtéti megoldás, akkor erre tesznek javaslatot.

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Mit vizsgál az ortopéd szakorvos?

Az ízületek – boka, lábfej, térd, csípő, kéz, könyék, váll, és a gerinc fájdalmainak hátterét. Azokat a testben megjelenő deformitásokat, amelyek lehetnek veleszületettek és az életünk során szerzettek egyaránt.

Az ortopédia szakrendelés a következőkkel foglalkozik

  • Az ízületek veleszületett rendellenességei: például csípőficam vagy rendellenes kinövések – dysplasiák, dongaláb, stb.
  • Az ízületek szerzett elváltozásai, ízületi kopások –artrózisok.
  • Statikai rendellenességek, fejlődési rendellenességek, mint lúdtalp, gerincferdülés – szkoliózis.
  • Vállpanaszok – fájdalmak, duzzanatok, mozgáskorlátozottság. Gyakoriak például a rotator-köpeny elváltozások, az impingement szindróma, a befagyott váll, amikor a beteg azt érzi, beszűkült a mozgása, olyan mintha valami a vállban becsípődött volna, akadna, súrlódna a kar emelésekor.
  • Felső végtagi elváltozások – teniszkönyök, golfkönyök, alagútszindrómák, ganglion, ínhüvelygyulladások, stb.
  • Felnőttkori akut és krónikus gerincelváltozások – mint derékfájás, lumbágó, porckorongsérv, nyaki, háti gerincszakasz fájdalmai.
  • Térdpanaszok, akut és krónikus fázisban – térdkalács rendellenességek, meniscus-elváltozások, ízületi kopások, szalagsérülések, ízületi tok heges elváltozásai vagy szabadtest okozta panaszok stb.
  • Idegi eredetű izom és csontbetegségek – neuromuscularis kórképek –, a születéskor elszenvedett agykárosodás következményeiként kialakult, mozgásszerveket érintő betegségek, mint pl. a Little-kór.
  • A vizsgálati eredmények alapján szakmai indokoltság alapján, a gyorsabb mozgásszervi rehabilitációt segítő eszközök – ortézisek – és egyéb gyógyászati eszközök – fűzők, ízülettámasztó eszközök, tokok, nyaktámaszok, deréktámaszok, ortopéd cipők – felírása is történik.
Ortopédia szakrendelés - Medicover Kórház és Klinika - Ortopédia járóbeteg ellátás

Szakorvosaink

Dr. Kovács Péter - Ortopéd szakorvos

Dr. Kovács Péter

Angolul és németül egyaránt beszél, ortopédiai és akut traumatológiai kezeléseket és artroszkópos beavatkozásokat végez.

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

 
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 

Név*

E-mail cím*

Telefonszám*

Üzenet*

*kötelező mező

Vállalati egészségbiztosítási csomag ajánlatkérés

Név (kötelező)

Cégnév (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Melyik biztosításunk érdekli? (kötelező)

Hány fő biztosítását tervezi? (kötelező)

Megjegyzés

Kérjük használja a Captcha mezőt*