Szemészeti szakrendelés - Medicover Magánkórház

Szemészeti járóbeteg ellátás

A szemészeti vizsgálat azért fontos, mert az időben felfedezett betegségek kezelésével megelőzhetők későbbi súlyosabb szövődmények, akár a látásromlás kialakulása.

A szemészeti szakrendelés során a következő vizsgálatokra számíthatnak Ügyfeleink:

Szakmai indok alapján szemnyomás mérése applanációs vagy non-contact tonométerrel, könnytermelés mérése Schirmer-teszttel, exophtalmus mérése Hertel-féle exophtalmométerrel, binoculáris látás vizsgálat Lang-teszttel vizsgálatok is elvégzésre kerülhetnek.

Keressen minket!

Hogyan segíthetünk?
Töltse ki űrlapunkat és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Milyen tünetekkel forduljunk szemészhez?

  • ha a korábbihoz képest romlott a látásunk
  • ha eltérést tapasztalunk a szemünkön
  • ha folyamatos fájdalmat érzünk
  • ha szemünk huzamos ideig piros illetve vörös

Szemészeti beavatkozások

Többek között az alábbi műtéteket is helyi érzéstelenítésben, rövid beavatkozás keretében végezzük kórházunkban.

Árpa

Fájdalmatlan vagy gyulladt állapotában fájdalmas csomó a szemhéj szélén egy vagy több helyen. A szemhéj faggyúmirigyeinek elzáródása és sok esetben begyulladása okozza. Ha gyógyszeres kezelésre nem gyógyult meg, műtéti megnyitást végzünk. Ez a szemhéj belső oldalán, a kötőhártya felől történik. A kiürülni nem tudó gennyes faggyúváladékot eltávolítjuk, és a sok esetben létrejött gyulladásos sarjszövetet is kimetsszük. A műtét végén nincs szükség a seb bevarrására. A beavatkozás után nyomókötést helyezünk a szemre.

Árpa - Jégárpa

Atheroma

Az atheroma kásás anyag lerakódása a bőr alatt, amely egy előemelkedő, sárgás, kozmetikai elváltozás. Minden esetben jóindulatú. Az eltávolítása kizárólag műtéti úton történik. A műtét alkalmával a bőrön készített seben keresztül a kásás csomót maradéktalanul eltávolítjuk. Ezután a sebet varratokkal egyesítjük és zárjuk. Végül fedőkötést helyezünk a sebre, amelyet ha szükséges, vérzéscsillapító nyomókötéssel egészítünk ki.

Ciszta

Vékony tokkal rendelkező vízzel teli hólyag, amely a szemhéj bőre és a kötőhártya alatt egyaránt előfordulhat. Jóindulatú, esztétikai panaszokat okozhat, eltávolítása ekkor javasolt.

Fibroma

Minden esetben jóindulatú elváltozásról van szó. A fibromák a szemhéj bőréből kiinduló, kozmetikai panaszokat okozó hámszövet-szaporulatok. Eltávolításuk sebészi kimetszéssel történik.

Kúszóhártya

A szemgolyó kötőhártyájának a szaruhártyára való ráterjedése. Leggyakrabban az orr felőli régióban a leggyakoribb, és általában kétoldali. Nem ritkán maga az elváltozás és környezete is fokozottan érágassá, ezért vörössé válik, ekkor még csak esztétikai panaszt okoz. Előrehaladott esetben a szaruhártya centrumát eléri, ekkor látásromlást okoz. Eltávolítása műtéti. A beavatkozás során a kóros kötőhártyát leválasztjuk a szaruhártyáról.

Kúszóhártya

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

FacebookLinkedInGoogle+SkypeEmail
 
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 

Név*

E-mail cím*

Telefonszám*

Üzenet*

*kötelező mező

Vállalati egészségbiztosítási csomag ajánlatkérés

Név (kötelező)

Cégnév (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Melyik biztosításunk érdekli? (kötelező)

Hány fő biztosítását tervezi? (kötelező)

Megjegyzés

Kérjük használja a Captcha mezőt*