OCT vizsgálat (Optikai koherencia tomográfiás vizsgálat) - Medicover

Optikai koherencia tomográfiás vizsgálat (OCT)

Optikai koherencia tomográfiás vizsgálat (OCT)

Mit jelent az OCT?

Az optikai koherencia tomográf vizsgálat, röviden OCT vizsgálat a szemfenék képleteit (mint ideghártya, látóideg, makula) vizsgálja fénysugarak segítségével, ami teljesen fájdalommentes.

A vizsgálat eredményével jól követhető a diagnosztizált betegségek lefolyása és a kezelés hatékonysága még a cukorbetegség okozta elváltozások (makulopátia), a zöldhályog és időskori makula degeneráció esetén is.

Mikor szükséges a vizsgálat?

Szemész szakorvos dönti el a vizsgálat szükségességét, azonban általában a következő betegségek esetén rendelik el az OCT vizsgálatot:

  • szemfenék elváltozások, melyeket cukorbetegség idézett elő (makulopátia)
  • időskori makula degeneráció (AMD)
  • zöldhályog
  • a makula egyéb megbetegedései

Hogyan zajlik a vizsgálat?

A vizsgálat során fénysugarak pásztázzák végig a szemfenéki képleteket. A pupilla kitágítása a pontosabb vizsgálathoz időnként szükséges, hogy a fénysugarak könnyebben bejussanak a szem mélyebb rétegeibe.

Fontos, hogy a vizsgálat adott szakaszában mozdulatlanul, nyitott szemmel, pislogás nélkül egy pontra nézzen, fixáljon. Azonban szakorvosa a vizsgálat során végig instrukciókkal látja el, hogy biztosan megfelelő eredményt érhessen el.

A pupillatágító szemcsepp hatóideje alatt a megtágított pupilla miatt főleg közelre homályos lesz a páciens látása. Néhány óra (6-8 óra) alatt megszűnik a szemcsepp hatása és újra éles a látás a megfelelő korrekció mellett előbb távolra, majd közelre is. A vizsgálat fájdalmatlan, gyors, az Ön számára nem megterhelő.

Keressen minket!

Hogyan segíthetünk?
Töltse ki űrlapunkat és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Mi történik a vizsgálat után?

Az OCT vizsgálat után semmiféle mellékhatás nem tapasztalható, fájdalom és kockázatmentes vizsgálat. Orvosa azonban pontos információkat kap a szemet érintő kóros elváltozásokról. Ezek birtokában pedig javasolni tudja a megfelelő kezelést majd a betegség javulásának folyamatát is nyomon követheti.

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

FacebookLinkedInGoogle+SkypeEmail
 
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 

Név*

E-mail cím*

Telefonszám*

Üzenet*

*kötelező mező

Vállalati egészségbiztosítási csomag ajánlatkérés

Név (kötelező)

Cégnév (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Melyik biztosításunk érdekli? (kötelező)

Hány fő biztosítását tervezi? (kötelező)

Megjegyzés

Kérjük használja a Captcha mezőt*