Méhkaparás (Fractionalt abrasio) - Medicover Magánkórház

Méhkaparás (Fractionalt abrasio, Curettage)

Mikor indokolt?

A méhkaparás azaz a nőgyógyászati küretként is ismert rutin beavatkozás legfőképpen akkor indokolt mikor ismeretlen eredetű vérzészavarok jelentkeznek. Ezeket a vérzéseket okozhatják hormonális zavarok, de a méhnyálkahártya jó és rosszindulatú daganatai is, melyeket fontos időben felismerni.

A műtét lehet egyszerre diagnosztikai és terápiás célú is: Előbbi esetén szövetmintát veszünk a méhnyálkahártyából, hogy megállapítsuk a probléma pontos okát, kezelés esetén pedig eltávolítjuk a méhnyálkahártyát.

Hogyan zajlik a műtét?

Előzetes vizsgálatokat követően (labor, EKG, konzultáció) a beavatkozás egynapos sebészet keretein belül zajlik. A műtétet helyi érzéstelenítésben vagy rövid ideig tartó altatásban végezzük.

A beavatkozás során a szakorvos hüvelyt speciális oldattal fertőtleníti, a méhűrt szonda segítségével kiüríti, majd küretkanállal eltávolítja a méhnyakcsatorna és/vagy a méhtest nyálkahártyáját. Az így nyert anyagmintákat szövettani vizsgálatra küldi.

Az eltávolított szövetet ezután alapos szövettani vizsgálatnak vetik alá, hogy iagnosztizdálhassák vagy kizárhassák a kóros folyamatokat. Mivel egynapos sebészet keretében történik a méhkaparás, rövid megfigyelés után Ön hazamehet és otthon lábadozhat.

Méhkaparás
Méhkaparás

Kérdése van?

Töltse ki űrlapunkat és esetmenedzserünk hamarosan felveszi önnel a kapcsolatot.

Mik a veszélyei?

Felléphet túlérzékenység altatóra, érzéstelenítőre vagy a fertőtlenítő szerre, azonban ezeket Kórházunkban azonnal el tudjuk látni. Előfordulhat méhgyulladás és a kismedencei szervek gyulladása is, melyet antibiotikummal kezelni tudunk.

Igen ritkán előfordulhatnak a méhfal sérülési is, ami további műtétet tehet szükségessé (hasműtét vagy hastükrözés). A műtét során célunk a seb zárása és a méh megőrzése.

Veszélyesebb azonban nem elvégezni a vizsgálatot, hiszen rejtve maradhatnak kóros elváltozások és vérszegénység, nagyfokú állapotromlás következhet be.

Jelentkezzen be a

+36 20 440 2868
+36 20 383 9518

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

FacebookLinkedInGoogle+SkypeEmail
 
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 

Név*

E-mail cím*

Telefonszám*

Üzenet*

Kérjük használja a Captcha mezőt*

*kötelező mező

Vállalati egészségbiztosítási csomag ajánlatkérés

Név (kötelező)

Cégnév (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Melyik biztosításunk érdekli? (kötelező)

Hány fő biztosítását tervezi? (kötelező)

Megjegyzés

Kérjük használja a Captcha mezőt*