Urológiai műtét

Urológiai beavatkozások, műtétek

A Medicover Magánkórház urológiai fekvőbeteg-ellátása kiterjed a női- és férfi húgyutak, a férfi nemiszervek bizonyos megbetegedéseinek műtéti úton történő kezelésére. Kórházunkban egy urológiai műtét során a legkorszerűbb műszereket használjuk, biztosítva ezzel a kíméletes műtéti eljárások alkalmazását.

Circumcisio – körülmetélés

A körülmetélés a fityma sebészeti úton való eltávolítása. Egészségügyi okból leggyakrabban a panaszt okozó fitymaszűkület (merevedéskor feszülő gyűrű, visszatérő fitymagyulladás) miatt végezzük. Helyi érzéstelenítésben, ambuláns műtétként végezhető. A sebet felszívódó varróanyaggal egyesítjük, varratszedés nem szükséges.

Frenulotomia – fitymafék átmetszése

Ilyen műtétet akkor javasolnak szakorvosaink, ha a fitymafék (a fityma és a makk közötti, azokat összekapcsoló kötőszöveti rész) rövidsége problémát okoz. A műtét helyi érzéstelenítésben elvégezhető 10-15 perc alatt.

Dorsal incisio – fityma bemetszése

A fityma bemetszését akkor végzik szakorvosaink, ha hegesedés, vagy más problémák ezt teszik szükségessé, hogy enyhítsék a fennálló panaszokat. Alternatív eljárása a körülmetélésnek.

Urológiai műtét - Circumcisio - Körüllmetélés - Medicover Magánkórház
Urológiai műtét - Circumcisio - Körüllmetélés - Medicover Magánkórház

Meatotomia – húgycsőnyílás bemetszése

A húgycsőnyílás bemetszése akkor szükséges, ha hegesedés, gyulladások, berepedés, katérerezés vagy egyéb okok miatt a húgycső nyílása beszűkült. A műtéttel biztosítható az akadálytalan vizeletürítés. A műtét során egy apró metszést ejt a szakorvos, hogy a páciens visszanyerje teljes funkcionalitását.

Castratio – hereeltávolítás

A kasztrálás olyan műtét, mely során az egyik, vagy akár mindkét herét is eltávolítják. Általában súlyos esetekben kerül sor erre, például ha daganatos megbetegedés áll fenn. A műtét 1-1,5 órát vesz igénybe, altatásban végzik szakorvosaink.

Epididymectomia – mellékhere eltávolítás

Az epididymectomia a mellékherének műtéti úton való eltávolítását jelenti. Csak a legritkább esetben, sikertelen gyógyszeres kezelés ellenére fennálló, panaszt okozó krónikus gyulladás esetén javasoljuk.

Varicocelectomia – here visszértágulat műtét

Here visszértágulat esetén az azt behálózó erek egy része nem tudja ellátni megfelelően a feladatát, így a vénák kitágulnak, megvastagodnak, kanyargóssá válnak és nem tud eláramlani elhasznált vér. Anatómiai okból általában a bal oldalon fordul elő, ám általában tünetmentes. Műtét akkor javasolt, ha az életminőséget jelentősen befolyásoló fájdalmat okoz, vagy nemzőképességi zavar igazolható. A lágyékhajlatban ejtett kis metszésből végezzük a műtétet, aminek során a tágult vénákat lekötjük.

Hydrocelectomia – here vízsérv műtéte

A here vízsérv folyadékkal telt tömlőt jelent a here körül, csupán nevében hasonlít az igazi sérvre. A hereburok folyamatosan termel savós folyadékot, ami normál esetben fel is szívódik. Amennyiben a folyadék fennmarad és panaszt okoz, műtétileg eltávolítható.

Spermatocysta műtéte

A mellékherében kialakult vízzel telt cisztát nevezzük így. Jóindulatú, általában kis méretű, panaszt ritkán okoz.  Műtétet azon ritka esetekben végzünk, amikor a mérete vagy az érzékenysége panaszt okoz.

Urológiai műtét - Here visszértágulat műtét - Medicover Magánkórház
Urológiai műtét - Here visszértágulat műtét - Medicover Magánkórház

Bőrelváltozások kimetszése (condyloma, heg, atheroma, idegentest, stb.)

Apróbb bőrelváltozások, mint hegek, szemölcs, kásadaganat, idegentest kezelését is végezzük kórházunkban. Felmerülő kérdés vagy igény esetén kérjük, keressen bennünket bizalommal.

Kényelmi szolgáltatások

Modern, kellemes hangulatú, légkondicionált egyágyas szobában helyezzük el ügyfeleinket. Minden szobához saját fürdőszoba, hűtőszekrény és televízió tartozik, valamint ingyenes WIFI hozzáférés is elérhető. Ügyfeleinknek egyéni nővér felügyelet is biztosítunk, aki a tartózkodása alatt segíti az Ön folyamatos gyógyulását.

Keressen minket!

Hogyan segíthetünk?
Töltse ki űrlapunkat és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Urológus szakorvosaink

Dr. Fazakas Zsolt - Urológus szakorvos

Dr. Fazakas Zsolt

Szakterületek:
• urológiai daganatok korai felismerése és kezelése
• urológiai betegségek ultrahangos diagnosztikája
• minimálisan invazív beavatkozások, műtétek, húgyuti gyulladások kezelése
vasectomia

Jelentkezzen be a

+36 20 440 2868
+36 20 383 9518

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

 
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 
*kötelező mező
Vállalati egészségbiztosítási csomag ajánlatkérés
 
*kötelező mező