Thumbnail picture

Mit hozzon magával kórházi tartózkodására?

Az emberek többsége járt már kórházban, vagy tudja, mire számítson családtagjai, barátai tapasztalatai alapján. A kórtermekben, közös helyiségekben hiányzó alapvető felszerelések, túlzsúfolt betegszobák, rohanó, leterhelt orvosok. Ezért két bőröndnyi holmi szükséges egy pár napos tartózkodásra is.

Ezzel szemben a Medicover Magánkórházban egy teljesen új élményre tehet szert. Exkluzív körülmények között professzionális kezekben gyógyulhat. Maximálisan ügyelünk az Ön kényelmére és gyógyulására, azonban a legmodernebb kórházi tartózkodás sem felhőtlen. Ezért biztosan jobban érzi magát, ha személyes tárgyai, ruhái veszik körül.

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a dolgokat, amiket érdemes megfontolnia, hogy elhoz magával, ha Ön műtétre, több napos kezelésre érkezik a kórházba:

Dokumentumok, személyes okmányok

Fontos, hogy Önnél legyenek alapvető személyes okmányai, igazolványai. Emellett jó, ha magánál tartja eddigi leleteit, diagnosztikai eredményeit. Ezeken felül egy hozzátartozó vagy közeli ismerős elérhetősége hasznos lehet, hogy ha szükséges, valakit értesíteni tudjunk az Ön állapotáról, kezeléséről.

Higiéniai termékek

Ugyan Kórházunk maximálisan felszerelt, szüksége lehet saját személyes higiéniai dolgaira. Gondolja át szüksége van-e a következőkre, és ha igen, hozza el magával: dezodor, fésű, testápoló, fogkefe, fogkrém. Bármi, amit mindennap használ, és nem szeretne nélkülözni.

Kényelmes öltözet

Természetesen a műtéthez a Medicover Kórház által biztosított steril, fertőtlenített öltözetet kell majd viselnie, a lábadozáshoz szüksége lehet azonban saját ruháira. Olyan ruhákat, cipőt pakoljon, ami praktikus és kényelmes is egyben. Tehát például olyan felsőruházatot javaslunk, ami laza, pamutból van és lehetővé teszi az esetleg szükséges infúzió lefolyását.

Érdemes egy kényelmes papucsot hoznia, amiben a Kórház területén és a szobájában közlekedhet. Emellett javasoljuk, hozzon magával melegítőt, pizsamát és elegendő mennyiségű fehérneműt, zoknit.  Esetleg egy köntös is jó szolgálatot tehet.

Valami, amitől könnyebben telik az ideje

Mindenki mással tölti szabadidejét, azonban a kórházi tartózkodás alatt sajnos nem lesz lehetősége sütni, főzni vagy egyéb szenvedélyének hódolni. Az olyan hobbik ellenben, amik egyszerűen „szállíthatók” Önnel tarthatnak: olvasás, kötés, filmnézés. Nyugodtan hozzon könyvet, újságot, tabletet, telefont akár laptopot is.

Személyes tárgyak

Mindenki szereti körül venni magát személyes tárgyakkal az otthonában. Természetes, hogyha Ön egy műtétre készül, minél kényelmesebben szeretné érezni magát. Ha úgy gondolja, nyugodtan hozza el azt a tárgyat, amitől kellemesebben érzi magát. Legyen ez egy kép a családjáról, egy kabalafigura, kedvenc párna. Exkluzív, egyágyas kórházi szobáinkban biztos fog helyet találni nekik.

Állandó gyógyszerek, szükséges kiegészítők

Ha szed állandó gyógyszereket, melyeket feltétlenül szükséges naponta bevenni, kérjük, tájékoztassa róla a Kórház személyzetét, és tartózkodása idejére hozza magával ezeket. Ezen felül kérjük, hozza el használati eszközeit: szemüvegét, kontaktlencséjét, hallókészülékét, inzulinadagolóját, asztmapumpáját, bármit, ami segíti az Ön életét a mindennapokban.

Reméljük, hogy cikkünk segítségre volt Önnek a kórházi tartózkodás megtervezéséhez.