Kardiológiai vizsgálati csomagok

A kardiológia a szív és érrendszer betegségeit vizsgálja. Az alacsony vagy magas vérnyomás, a koszorúér betegségei, szívritmuszavarok, szívelégtelenség, veleszületett szívbetegségek, szerzett billentyűhibák, illetve a szív gyulladásos betegségei egyaránt ide tartoznak.

A kardiológiai vizsgálati csomagok hatékony segítséget nyújtanak a szívbetegségek korai stádiumában történő felismerésében, továbbá panasz esetén is elősegítik a pontos diagnosztizálást. Feltárhatják többek között a mellkasi fájdalom, a szívtáji nyomás, szédülés, magas vagy alacsony vérnyomás, illetve nehézlégzés hátterében álló betegségeket.

Válasszon csomagjaink közül:

Milyen vizsgálatokat tartalmaz a Kardiológia Start csomag?

Kardiológiai szakorvosi vizsgálat

A kardiológiai vizsgálat a kórelőzmény (anamnézis) felvételével kezdődik.

A szakorvos kikérdezi a pácienst korábbi betegségekről, műtétekről, a családban előfordult betegségekről, valamint panaszairól.

Ezután fizikai vizsgálat következik, melynek során elsőként felméri a szívpanaszokra utaló, látható jelek meglétét.

Megnézi, hogy fennáll-e légszomj, a bőr és a körmök kékes elszíneződése jelentkezik-e bizonyos területeken, valamint megfigyelhető-e ödéma a páciens lábszárain.

Ezt követően ellenőrzi a beteg pulzusát, megméri a vérnyomását. Végül a mellkas kopogtatásával ellenőrzi a szív méretét és elhelyezkedését, majd sztetoszkóppal meghallgatja a szív működése közben keletkező szívhangokat.

Jelentkezzen be a +36 1 465 3131 telefonszámon!

Nyugalmi EKG

Az EKG a szívműködést (szívverést) kísérő elektromos tevékenységről, változásokról ad képet. Az EKG-görbét a készülék papíron vagy monitoron jeleníti meg.

A szív izomzata minden dobbanásnál összehúzódik és elektromos jeleket bocsát ki. Ezek a jelek a test adott pontjaira helyezett elektródákkal pontosan felfoghatók.

A vizsgálat során kirajzolódó EKG-görbe (elektrokardiogram) alakja, kiugrásai vagy épp ellaposodásai alapján következtet a kardiológus szakorvos bizonyos betegségek meglétére.

A vizsgálat nem jár fájdalommal és nincsenek mellékhatásai.

Jelentkezzen be a +36 1 465 3131 telefonszámon!

Szívultrahang

A szívultrahang olyan képalkotó eljárás, melynek során mozgóképet nyernek a szív működéséről. Célja a szív- és a nagy erek anatómiájának vizsgálata, a négy szívkamra működésének megfigyelése, a véráramlási paraméterek nagy pontosságú meghatározása, szívizom elváltozások, billentyű betegségek, szívburok folyadék, szövetszaporulat illetve a sövényhiány detektálása.

A szívultrahanggal  a lezajlott infarktus utáni hegesedések, az izom mozgásának zavarai, billentyűbetegségek, a szívüregek közti kóros irányú véráramlás, a szívburokban felgyülemlett folyadék vagy a szív üregeiben kialakult vérrög is kimutatható.

Az ultrahang egy fájdalommentes képalkotó eljárás, melynek nincs káros mellékhatása az emberi szervezetre.

A Kardiológia Start csomag ára: 36 000 Ft

Milyen vizsgálatokat tartalmaz a Kardiológia Start Plusz csomag?

A Kardiológia Start Plusz csomag tartalmazza a Kardiológia start csomagban található tételeket (kardiológiai szakorvosi vizsgálat, nyugalmi EKG, szívultrahang), valamint a terheléses EKG vizsgálatot.

A terheléses EKG vizsgálat menete

A vizsgálat során nyomon követhető, hogy fizikai terhelés esetén, amikor a szervezetnek több oxigénre van szüksége, hogyan reagál a szív. Fizikai aktivitás hatására megnő a szív oxigén igénye, így elégtelen keringés során relatív oxigénhiány alakul ki, ami EKG eltérések formájában megmutatkozik. Segítségével diagnosztizálhatók a koszorúér betegségek és a szívritmus zavarok. Szakorvosaink a terheléses EKG előtt minden esetben elvégzik a szívultrahang vizsgálatot hogy megbizonyosodjanak arról,  hogy a terhelés biztonsággal végezhető-e.

Terheléses EKG vizsgálat során a karra vérnyomásmérőt, a mellkasra elektródákat helyeznek, miközben a beteget fizikai terhelésnek (kerékpározás vagy futás futópadon) vetik alá. Az orvos a vizsgálat előtt meghatározza az elérendő percenkénti pulzusszámot és lassan, fokozatosan terheli a pácienst. A vizsgálat addig tart, míg a pulzusszám eléri a célul kitűzött számot. A terheléses EKG végén a pulzusszám normalizálódásáig megfigyelik a pácienst.

Amennyiben vizsgálat közben panasz jelentkezik, a vizsgálatot felfüggesztik.

A Kardiológia Start Plusz csomag ára: 56 000 Ft

Kardiológus szakorvosaink

Dr. Erdei Tamás PhD

Kardiológus

Dr. Nemes Balázs

Belgyógyász, kardiológus

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3131

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

TOPBARRIGHT
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 

*kötelező mező

close-link
Vállalati egészségbiztosítási csomag ajánlatkérés
 

*kötelező mező

close-link
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 

*kötelező mező

close-link