Kedves Ügyfelünk!

Genetikai laboratóriumi partnerünk költözése miatt egyes genetikai vizsgálatok esetében a novemberben 15-e után levett minták eredménye 2020 január első felében várható.

Megértésüket köszönjük!

Laborvizsgálati csomagok

A korszerű laboratóriumi diagnosztika hagyományos és high-tech módszereket egyaránt használ. Például a vastag- és végbél daganat diagnosztikában a CEA és széklet vér (weber) vizsgálatok mellett már elérhető a Septin-9 vizsgálat is, ami a legmodernebb, új tumor markere a daganatos megbetegedésnek.

A laboratóriumi vizsgálatok nem kizárólag egyes betegségek diagnosztizálását támogatják, hanem segítségükkel a betegségek lefolyását illetve a terápia hatékonysága is követhető (pl. pajzsmirigy hormon kezelés esetén a TSH szint figyelése vagy Syncumar szedése esetén az INR szintjének monitorozása).

Sokféle vizsgálati mintát használ a laboratóriumi diagnosztika, hiszen a véren kívül számos más testváladékból is végez a laborvizsgálatokat (pl. vizelet, széklet, hüvelyváladék, ondó, fül-, orr- és torokváladék).

Válasszon laborcsomagot!

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3131

telefonszámon

Hogyan készüljek egy laboratóriumi vizsgálatra?

A legtöbb vérvétel esetében reggeli éhgyomor javasolt (ami azt jelenti, hogy a vérvételig nem szabad ételt-italt fogyasztani), a vizeletminta esetében pedig a középsugaras minta (ami azt jelenti, hogy a mintavételkor a vizelet elejét nem fogjuk fel, csak közepét irányítjuk a mintavételi edénybe) számít értékelhetőnek. A megfelelő laboratóriumi vizelet és széklet minta biztosításához erre a linkre kattinva olvashat hasznos információkat.

Néhány laborvizsgálat esetében viszont speciális előírásokat kell betartani, leggyakrabban a vizsgálat előtti étkezést, a vizeletgyűjtést illetve a menstruációs ciklust figyelembe véve.

Laborvizsgálat - Laborvizsgálatok - Vérvétel

Laborvizsgálati tételek, laborvizsgálatok

A diagnosztikus laborvizsgálatok előnye, hogy segítenek a panaszok, tünetek hátterében levő betegségek felderítésében, vagy más esetben a betegségek kizárásában.

Műtétet megelőző laborcsomag

ASCA IgA/IgG laboratóriumi vizsgálat

A gyulladásos bélbetegségek (IBD) immunológiai érintettségének vizsgálatára szolgál, a Crohn-betegség és colitis ulcerosa diagnosztikájához nyújt segítséget.

Laborvizsgálat - Laborvizsgálatok - Vérvétel

Chromogranin A (CgA) laboratóriumi vizsgálat

A Chromogranin A (CgA) vizsgálat segítségével diagnosztizálhatók a karcinoid tumorok és más, neuroendokrin sejtekből kiinduló daganatok.

Műtétet megelőző laborcsomag

Cöliákia (lisztérzékenység) genetikai vizsgálat

A cöliákia (lisztérzékenység) genetikai vizsgálat segítségével gyorsan és mindenféle kellemetlenség nélkül kimutatható a lisztérzékenységre való hajlam.

izulet

Csontanyagcsere laborvizsgálatok

A csontanyagcsere laborvizsgálati csomagban (kálcium, foszfor, D-vitamin, hormonok vizsgálata) a csont ásványianyag összetételét, valamint a csontépítés és csontbontás paramétereit vizsgáljuk.

meh

Első fogamzásgátló használata előtti labor

A fogamzásgátló tablettát szedő nők az ismert hajlamosító tényezőktől függetlenül is gyakrabban kapnak vénás trombózist, mint azok, akik nem szednek fogamzásgátlót.

Allergia vizsgálati csomag – Nutritív (táplálék) panel

Ételallergia vizsgálati csomag -
Nutritív (táplálék) panel

Az ételallergia esetében a szervezet védekező rendszere tévesen úgy reagál bizonyos táplálékfélékre, mintha azok károsak lennének, ezért az immunrendszer sejtjei ellenanyagot termelnek.

Allergia vizsgálati csomag – Nutritív (táplálék) panel

Ételintolerancia laborvizsgálat

Összesen 46 étel esetében vizsgáljuk az élelmiszerek ellen termelt IgG típusú antitestek mennyiségét. Az IgG típusú ellenanyagot termeli a szervezet az ételekkel szemben.

Túlsúly okának laborvizsgálata

Felszívódási zavar laborvizsgálat

A vizsgálatok során az emésztőrendszerből felszívódó anyagok szintjét nézzük, vitamin és vashiányt keresünk, ill. a befolyásoló hormonok eltérését, valamint a glutén okozta bélbetegséget.

ffi

Férfi gyermekvállalás laborcsomag

A gyermekvállalás előtt álló férfiaknak szóló labor szűrőcsomag a máj, vese, vérképzőrendszer, pajzsmirigy, hormon és szénhidrát- anyagcsere vizsgálatát tartalmazza.

ffi

Férfi nemi hormonok laborvizsgálata

Férfi nemi hormonok laborvizsgálata során az egészséges férfi nemi hormon összetételének (FSH, LH, prolaktin, tesztoszteron, SHBG) laboratóriumi vizsgálata.

Műtétet megelőző laborcsomag

Glutén okozta betegségek laborvizsgálat

A gluténnal összefüggő kóros állapotok mindegyike rendkívül összetett tünet együttes, mely az egész szervezetet érinti. A tünetek bármely életkorban jelentkezhetnek, és igen változatosak lehetnek.

Hajhullás okának laboratóriumi vizsgálata

Hajhullás okának laboratóriumi vizsgálata

A kóros foltos, vagy diffúz hajhullás hátterében álló hormonális eltéréseket, immunbetegségeket, hiányállapotokat, vérképzőrendszeri eltéréseket, gyulladásokat, májműködési eltéréseket vizsgálunk.

Laborvizsgálat

Harmony prenatális teszt

A magzat fizikai és szellemi fejlődését nagyban befolyásolja a Down-szindróma kialakulásának kockázata, amelynek szűrését a terhesgondozás keretén belül kérheti a páciens.

Májfunkció vizsgálati csomag

Hasnyálmirigy funkció laborcsomag

A hasnyálmirigy működését vérvétellel történő laborvizsgálat (amiláz, lipáz, keményítő terhelés) segítségével vizsgáljuk, emésztési problémák esetén.

Laborvizsgálat - Laborvizsgálatok - Vérvétel

Hisztamin intolerancia DAO mérés

A hisztamin-intolerancia magas hisztamin tartalmú élelmiszerek, ételek fogyasztása után jelentkező tünet együttes. A hisztamint részben szervezetünk termeli, részben pedig ételeink is tartalmazzák.

Laborvizsgálat - Laborvizsgálatok - Vérvétel

HPV (humán papilloma vírus) kimutatás

A méhnyakrák kialakulásáért többnyire a HPV (humán papilloma vírus) egyes típusai tehetők felelőssé, melyek nemi érintkezés útján jutnak a szervezetbe.

Májfunkció vizsgálati csomag

Inzulinrezisztencia vizsgálati csomag

Az inzulinrezisztencia vizsgálat során igény szerint 2 vagy 3 pontos terheléses vércukor vizsgálatot végzünk, mellyel párhuzamosan mérjük az inzulin szintjét és mutathatjuk ki az inzulin rezisztens állapotot.

Műtétet megelőző laborcsomag

Irritábilis bél szindróma (IBS) laborvizsgálat

Hasi fájdalom, haspuffadás, széklet problémák esetén végezzük. Az IBS labor során az emésztés működését és eltérését, a bélrendszer glutén okozta betegségét, fertőzését nézzük.

sziv

Kardiovaszkuláris rizikófaktor laborvizsgálati csomag

A kardiovaszkuláris rizikófaktor laborvizsgálat keretein belül elsősorban a koszorúér betegség (koronária), érelmeszesedés és stroke (agyi érelzáródás) rizikóját vizsgáljuk.

Allergia vizsgálati csomag – Inhalatív (légúti) panel

Légúti allergia vizsgálati csomag – Inhalatív (légúti) panel

légúti allergia esetében az immunrendszer a környezetben található anyagokra (pl. poratka, parlagfű, állatszőr) tévesen úgy reagál, mintha azok ártalmasak lennének.

Laborvizsgálat

Laktóz intolerancia genetikai teszt

A szájnyálkahártyáról történő mintavétellel végzett teszt segítségével kimutatható, hogy fennáll-e genetikailag meghatározott laktóz intolerancia.

Májfunkció vizsgálati csomag

Májfunkció laborvizsgálati csomag

Felvilágosítást ad a máj gyulladásos eltéréséről, az epe kiválasztásról és a gyógyszerek, alkohol, drog, illetve egyéb toxikus anyagok májkárosító hatásáról.

Laborvizsgálat

Meddőségi laborvizsgálati csomagok

Meddőséget okozó véralvadási zavarok laboratóriumi vizsgálata, női meddőséggel kapcsolatos hormon vizsgálatok.

Műtétet megelőző laborcsomag

Műtétet megelőző laborvizsgálatok

A műtét előtti laborvizsgálat keretében felmérjük a beteg egészségi állapotát, hogy az aneszteziológus döntsön a legalkalmasabb érzéstelenítésről.

no

Női gyermekvállalás laborcsomag

Szűrőcsomag a máj, vese, vérképzőrendszer, pajzsmirigy, hormon és szénhidrát- anyagcsere illetve a fertőzés elleni védettség vizsgálatára.

no

Női nemi hormonok laborvizsgálata

A ciklusfüggő hormonok szintjét két vérvétellel, a ciklus 3. (AMH, FSH, LH, tesztoszteron, prolaktin, ösztradiol) és 21. napján (progeszteron) nézzük.

no

Női változókor hormon laborvizsgálata

A ciklusfüggő hormonok szintjét két vérvétellel, a ciklus 3. (AMH, FSH, LH, tesztoszteron, prolaktin, ösztradiol) és 21. napján (progeszteron) nézzük.

Női/férfi egészség laborcsomag

Női/férfi egészség laborcsomag

A női/férfi egészség labor a máj, vese, vérképzőrendszer, pajzsmirigy, zsír és szénhidrát- anyagcsere működésére fókuszál.

Pajzsmirigy működés vizsgálati csomag

Pajzsmirigy működés vizsgálati csomag

A pajzsmirigy hormonjainak (TSH, FT3, FT4) vérből történő mérése. A csomag tartalmazza a tüneteket nem okozó antitestek vizsgálatát is.

prostata

Prosztatamegnagyobbodás laborvizsgálat

A csomag a prosztatamegnagyobbodás okozta problémák laboratóriumi vizsgálatát foglalja magában vérből és vizeletből.

prostata

Szexuálisan terjedő betegségek (STD) laboratóriumi tesztjei férfiaknak

A férfiak genitális felépítettségéből eredően sokkal kisebb hányaduknál jelentkeznek a szexuális úton terjedő betegségek tünetei, ami azonban nem jelenti azt, hogy nem áll fenn fertőzöttség.

meh

Szexuálisan terjedő betegségek (STD) laboratóriumi tesztjei nőknek

A női szervezet intim területén számos mikroorganizmus él, ezek alkotják a hüvelyflórát. A tejsavtermelő Lactobacillusok biztosítják a normál baktériumközösség számára a kedvező közeget.

Laborvizsgálat - Laborvizsgálatok - Vérvétel

Szexuálisan terjedő betegségek (STD) laboratóriumi teszt - vérvizsgálat

A szexuális úton terjedő betegségekre jellemző, hogy hosszú éveken át tünetmentesen lappanganak a szervezetben, vagy minimális, jellegtelen tünetek jelentkeznek.

Műtétet megelőző laborcsomag

Széklet laboratóriumi vizsgálatok

A széklet elemzése fényt deríthet a szervezetben lappangó fertőzésekre, kórokozókra, valamint daganatos elváltozásoknak is indikátora lehet.

izulet

Tejallergia molekuláris (komponens alapú) vizsgálat

A tej összetevők elleni allergiát vizsgáljuk molekuláris allergén specifikus IgE teszt segítségével.

izulet

Tejcukor és tejfehérje laborvizsgalat

A tej illetve tejtermékek elfogyasztása után jelentkező tünetek hátterében a tejfehérjék és cukrok okozta intolerancia is állhat.

Laborvizsgálat - Laborvizsgálatok - Vérvétel

Trombózisra való hajlam vizsgálata

A veleszületett és szerzett véralvadási zavarokat, valamint azon összetevők funkcióját vizsgálja, melyek trombózist illetve embóliát okozhatnak.

Túlsúly okának laborvizsgálata

Túlsúly okának laborvizsgálata

túlsúly és az elhízás okának vizsgálata során mellékvese, pajzsmirigy és hasnyálmirigy hormon eltéréseket, anyagcsere paramétereket nézünk.

Műtétet megelőző laborcsomag

Vastagbélrák szűrés - Septin 9 teszt

A vizsgálattal vastagbéldaganat esetén kimutatható a Septin 9 fehérje, mely segítségével korai stádiumban felismerhető a betegség.

Vesefunkció laborvizsgálati csomag

Vesefunkció laborvizsgálati csomag

A laborvizsgálat során (vizelet, kreatinin, karbamid, húgysav és üledék) a vese kiválasztó működését, illetve beszűkülését nézzük.

Laborvizsgálat - Laborvizsgálatok - Vérvétel

Zsíranyagcsere laborvizsgálati csomag

A laborcsomag segítségével vérzsírok szintjét (Koleszterin, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin) és ezek arányait mérjük.

TOPBARRIGHT
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 

*kötelező mező

close-link
Vállalati egészségbiztosítási csomag ajánlatkérés
 

*kötelező mező

close-link
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 

*kötelező mező

close-link