Diagnosztika

Diagnosztikai vizsgálatok

A Medicover Kórház az egyik legfejlettebb diagnosztikai központtal rendelkezik Magyarországon.

A sikeres gyógyulás felé vezető úton mindig az első lépés a helyes diagnózis felállítása. Ehhez kínálja a Medicover Diagnosztikai Központ a legújabb technológiákat; szakképzett, tapasztalt orvosokkal és személyzettel; modern és exkluzív környezetben.

Siemens Somatom CT készülékünket az optimalizált képalkotásra tervezték, ezáltal kisebb sugárdózissal működtetve is gyors, precíz felvételek készítését garantálja.

Siemens Magnetom Aera MR gépünk amellett, hogy 1,5 Tesla erősségű mágneses térben vizsgál, ezáltal kivételes minőségű képeket készít, egyedülállóan széles (70 cm átmérő), így klausztrofóbiában szenvedő vagy akár 200 kg testtömegű páciens is vizsgálható vele.

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

38_MR

MR vizsgálat

Az MR-t a koponya és agy, a gerinc (nyakihátilumbális), valamint az ízületek elváltozásainak és betegségeinek vizsgálatára használjuk. Emellett kiválóan alkalmas a nyakmellkasemlőhas és kismedence, továbbá a szív és az erek diagnosztikai vizsgálatára is.

32_CT

CT vizsgálat

Leggyakrabban idegrendszeri betegségek keresésére, arckoponyaorrmelléküregek állapotának megítélésére, a daganatos betegségek gyanúja esetén a test bármely területén, ismert daganat kiterjedésének vizsgálatára, áttétek keresésére, gyulladásos betegségek kimutatására használják.

mammografia

Mammográfia

A szűrés során mindkét emlőről kétirányú mammográfiás felvételt készítünk, amelyet a fizikális vizsgálat, az egyéni és családi kórelőzmény-felvétel, valamint a rizikófaktorok felmérése előz meg. A mammográfiás felvétel elkészítése körülbelül 5 percig tart.

37_mammografia

Tomoszintézis

Az emlő tomoszintézis a jelenleg elérhető legmodernebb emlődiagnosztikai eljárás, mely háromdimenziós képet alkot az emlőkről. Alacsonyabb sugárterheléssel és lényegesen kevésebb fájdalommal biztosítja a napjainkban elérhető legnagyobb felbontást és részletességet.

04_gastroszkopia

Gyomortükrözés

gyomortükrözés a felső tápcsatorna endoszkópos vizsgálata, melynek segítségével felderíthetők a nyelőcső, a gyomor és a nyombél területén levő szerkezeti elváltozások, lehetőség nyílik ezek kezelésére is.

05_konolszkopia

Vastagbéltükrözés

A kolonoszkópia vastagbéltükrözést jelent. A kolonoszkópia a végbél (rectum), a szigmabél, a vastagbél, illetve a vékonybél-vastagbél átmenet vizsgálatára szolgáló eljárás, melynek során a vizsgáló a nyálkahártya valós képét látja.

43_ultrahang

Ultrahang

Az ultrahangvizsgálat (UH) egy kíméletes, fájdalommentes eljárás, amivel belgyógyászati, endokrinológiai, urológiainőgyógyászati, ízületi és érproblémák fedezhetők fel.

40_rontgen

Röntgen

Napjaink rutinszerűen alkalmazott képalkotó vizsgálati módszere a röntgen, mely a test megfelelő pontjára irányított röntgensugár segítségével alkot képeket.