Diagnosztika

karácsonyi ajándékkártya
karácsonyi ajándékkártya mobilos

Diagnosztikai vizsgálatok

A Medicover Kórház az egyik legfejlettebb diagnosztikai központtal rendelkezik Magyarországon.

A sikeres gyógyulás felé vezető úton mindig az első lépés a helyes diagnózis felállítása. Ehhez kínálja a Medicover Diagnosztikai Központ a legújabb technológiákat; szakképzett, tapasztalt orvosokkal és személyzettel; modern és exkluzív környezetben.

Siemens Somatom CT készülékünket az optimalizált képalkotásra tervezték, ezáltal kisebb sugárdózissal működtetve is gyors, precíz felvételek készítését garantálja.

Siemens Magnetom Aera MR gépünk amellett, hogy 1,5 Tesla erősségű mágneses térben vizsgál, ezáltal kivételes minőségű képeket készít, egyedülállóan széles (70 cm átmérő), így klausztrofóbiában szenvedő vagy akár 200 kg testtömegű páciens is vizsgálható vele.

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Ikon

CT vizsgálat

Leggyakrabban idegrendszeri betegségek keresésére, arckoponya, orrmelléküregek állapotának megítélésére, a daganatos betegségek gyanúja esetén a test bármely területén, ismert daganat kiterjedésének vizsgálatára, áttétek keresésére, gyulladásos betegségek kimutatására használják.

Ikon

Gyomortükrözés

A gyomortükrözés a felső tápcsatorna endoszkópos vizsgálata, melynek segítségével felderíthetők a nyelőcső, a gyomor és a nyombél területén levő szerkezeti elváltozások, lehetőség nyílik ezek kezelésére is.

Ikon

Komplex emlődiagnosztika

A komplex emlődiagnosztika keretében végzett vizsgálatokat több tényező is befolyásolhatja: a klinikai kérdés, az emlő mérete és szerkezete, valamint a páciens életkora. Az elvégzendő vizsgálatokat ezek pontos ismeretében határozza meg a radiológus szakorvos.

Ikon

Mammográfia

A szűrés során mindkét emlőről kétirányú mammográfiás felvételt készítünk, amelyet a fizikális vizsgálat, az egyéni és családi kórelőzmény-felvétel, valamint a rizikófaktorok felmérése előz meg. A mammográfiás felvétel elkészítése körülbelül 5 percig tart.

Ikon

MR vizsgálat

Az MR-t a koponya és agy, a gerinc (nyaki, háti, lumbális), valamint az ízületek elváltozásainak és betegségeinek vizsgálatára használjuk. Emellett kiválóan alkalmas a nyak, mellkas, emlő, has és kismedence, továbbá a szív és az erek diagnosztikai vizsgálatára is.

Ikon

Röntgen vizsgálat

Napjaink rutinszerűen alkalmazott képalkotó vizsgálati módszere a röntgen, mely a test megfelelő pontjára irányított röntgensugár segítségével alkot képeket.

Ikon

Tomoszintézis

Az emlő tomoszintézis a jelenleg elérhető legmodernebb emlődiagnosztikai eljárás, mely háromdimenziós képet alkot az emlőkről. Alacsonyabb sugárterheléssel és lényegesen kevésebb fájdalommal biztosítja a napjainkban elérhető legnagyobb felbontást és részletességet.

Ikon

Ultrahang

Az ultrahangvizsgálat (UH) egy kíméletes, fájdalommentes eljárás, amivel belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, nőgyógyászati, ízületi és érproblémák fedezhetők fel.

Ikon

Vastagbéltükrözés

A kolonoszkópia vastagbéltükrözést jelent. A kolonoszkópia a végbél (rectum), a szigmabél, a vastagbél, illetve a vékonybél-vastagbél átmenet vizsgálatára szolgáló eljárás, melynek során a vizsgáló a nyálkahártya valós képét látja.