Laparoszkópos petefészek ciszta eltávolítás

Laparoszkópos petefészek ciszta eltávolítás (Cystectomia ovarii)

Mikor indokolt?

A petefészekben gyakran alakulnak ki ciszták, melyek folyadékkal telt tömlőként kerülnek felismerésre nőgyógyászati, ill. képalkotó vizsgálat (ultrahang, CT, MR) során.

Sok nő petefészkében képződik élete során ciszta, melynek létezéséről legtöbben nem is tudnak, hiszen panaszt ritkán okoz, és gyakran magától felszívódik néhány menstruációs ciklust követően. Bármely életkorban előfordulhat, ám fogamzóképes korban gyakoribb.

Eltávolítása akkor indokolt, mikor tüneteket okoz, esetleg a termékenységet befolyásolja, vagy rosszindulatú elváltozás gyanúja merül fel.  Mikor nem szívódik fel magától, növekedésnek indulhat és így alhasi fájdalmat, erősebb menstruációs görcsöket vagy akár meddőséget is okozhat.

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Petefészek ciszta

Hogyan zajlik a műtét?

A korszerű technikának köszönhetően ma már kíméletesen, nagy hasi vágások nélkül is elvégezhető a laparoszkópos petefészek ciszta eltávolítás, mely esztétikailag is jelentős különbséget jelent.

Kórházunkban laparoszkóp segítségével, 3-4 apró nyílást ejtve a bőrön lehetőség van a hasüreg vizsgálatára ezáltal a petefészek ciszta eltávolítására is. A cél a petefészektömlő maradéktalan eltávolítása mellett az, hogy megőrizzük a környező szövetek épségét, így biztosítva a petefészek további zavartalan működését.

Hasi vágások nélkül lerövidül a beavatkozáshoz szükséges idő és szélesebb körben elérhetővé válik a petefészek cisztáinak eltávolítása – hiszen így 1-2 nap lábadozás után Ön elhagyhatja a kórházat, mely nagyban megkönnyíti a gyógyulást.

Az eltávolított képleteket minden esetben szövettani vizsgálatra küldjük a végleges diagnózis felállítása céljából.

Mik a veszélyei?

A laparoszkópos beavatkozások az esetek túlnyomó többségében nem járnak különösebb veszéllyel, különösen a hagyományos hasműtéttel szemben, a komolyabb szövődmények gyakorisága nem haladja meg az 1-2%-ot.

Az érzéstelenítés/bódítás/altatás járhat mellékhatásokkal, melyet szakképzett személyzetünk kezelni tud.

A műtétet követően előfordulhat alhasi fájdalom, a műtét helyén jelentkező kellemetlen érzés, ami gyulladáscsökkentőkkel, fájdalomcsillapítókkal megszüntethető.

Mit foglal magában a petefészek műtét ára a Medicover Kórházban?

laparoszkópos petefészek ciszta műtét ára magában foglalja a műtét költségét, valamint a műtét utáni kórházi tartózkodás és az utólagos kontroll díját.

Az előzetes szakorvosi konzultáció, valamint a műtétet megelőző vizsgálatok díja nem képezi a műtéti díj részét, ezek költségéről érdeklődjön Ügyfélszolgálatunkon.

Laparoszkópos petefészek ciszta eltávolítás ára

Laparoszkópos petefészek ciszta eltávolítás
Medicover Kórház és klinika550 000 Ft-tól

Medicover Egészségpénztáron keresztül szolgáltatásaink akár 20% adó-, és további 10% egyedi kedvezménnyel vehetők igénybe!
Részletek >>

Laparoszkópos petefészekciszta eltávolító műtétet végző szakorvosaink

Dr. Sziller Péter

Dr. Nyitray Gábor

Dr. Sikó László

Dr. Sipos Attila

Dr. Danis Dávid