Online koronavírus IgG ellenanyag teszt időpontfoglalás

Online koronavírus IgG ellenanyag teszt időpontfoglalás

Az online IgG ellenanyag teszt igények feldolgozását folyamatosan, a hét minden napján végezzük, így megrendelését akár hétvégén is elküldheti és lefoglalhatja az időpontokat.

Tisztelt Ügyfelünk!

Az alábbi űrlap kitöltésével a korábban lezajlott koronavírus (CoVid-19) fertőzés kimutatására, vagy az oltás nyomán kialakult immunválasz mérésére alkalmas IgG ellenanyag tesztet rendelhet saját maga, családtagjai, hozzátartozói, illetve 15 főig munkatársai részére.

SARS CoV2 fertőzés utáni IgG immunválasz vizsgálat

A vizsgálattal a koronavírus fertőzés után kialakult IgG immunválasz mérhető, ha az immunrendszer megfelelő ellenanyag termeléssel válaszol a fertőzésre. Ebben az esetben a vizsgálattal megállapítható, hogy valaki átesett-e már a fertőzésen és kialakult-e védettsége.

Az ellenanyag a fertőzést követő 10. napon jelenik meg a szervezetben, az immunválasz egyénenként eltérő lehet, ezért előfordulhat, hogy ennél később mutatható ki.

A vizsgálat eredménye alkalmas a koronavírus elleni védettségi igazolvány kiállítására, melynek menetéről a kiállító hatóság honlapján tájékozódhat.

Ez a vizsgálat nem a tüskefehérje (spike protein) elleni ellenanyagot méri, hanem a vírus specifikus nukleokapszid elleni ellenanyagokat. A jelenleg elérhető oltások utáni védettség mérésére így nem alkalmasak.

A fertőzés után kialakult IgG ellenanyag vizsgálat eredménye 1-4 munkanapon belül készül el és válik elérhetővé online rendszerünkben, illetve az EESZT felületén.

SARS CoV2 oltás utáni IgG immunválasz vizsgálat

A vizsgálat segítségével kimutatható, hogy az oltást követően kialakult-e már a megfelelő immunválasz a SARS CoV2 vírus ellen.

A teszt az oltás után kialakult tüske fehérje (spike-protein) ellenanyag szintjét méri, így a jelenleg Magyarországon elérhető összes oltás (Pfizer, Moderna, Szputnyik, Sinopharm, Astra Zeneca), valamint a már engedélyezett oltóanyagok (Johnson&Johnson, CoviShield, CanSino, CureVac) beadása után kialakult immunválasz mérésére alkalmas.

A jelenlegi bevizsgálások alapján a teljes védettség a második oltás után Pfizer esetén legkorábban 1 hét után, Moderna és Astra Zeneca oltásoknál legkorábban 2 hét elteltével, Szputnyik esetén legkorábban 3 hét után, illetve Sinopharm oltásnál legkorábban 14 nap elteltével alakulhat ki. A mintavétel a különböző oltások esetén kialakult védettségi idő figyelembevétele mellett javasolt.

A vizsgálat vénából vett vérmintából történik.

Sinopharm oltások után nemcsak a tüskefehérje elleni ellenanyagválaszt nézzük, hanem emellett a nukleokapszid elleni ellenanyag szintet is vizsgáljuk, ezért kérjük jelezze munkatársainknak, ha Ön a Sinopharm oltás nyomán kialakult ellenanyag szintjét mérni. 

A vizsgálat számszerű eredményt ad a szervezet által termelt ellenanyag szintjére, ami megmutatja az oltás nyomán kialakult védettség mértékét.

Az oltás után kialakult IgG ellenanyag vizsgálat eredménye 1-4 munkanapon belül készül el és válik elérhetővé online rendszerünkben, illetve az EESZT felületén.

Fontos információk

 • kérjük a megrendelés elküldése előtt ellenőrizze e-mail címét, mert hibás e-mail cím esetén a visszaigazolást és a teszt eredményeket nem fogjuk tudni – időben – elküldeni
 • a megrendeléssel még nem kerül foglalásra a mintavétel rendszereinkben. A mintavételi időpontot a megrendelést követően kollégáink e-mail-ben küldik.
 • a vizsgálat díját a helyszínen kérjük kiegyenlíteni
 • kérjük, a megrendelés elküldése előtt ellenőrizze a megadott személyek és saját e-mail címét is, mert hibás e-mail cím(ek) esetén a visszaigazolást és a teszt eredményeket nem fogjuk tudni – időben – elküldeni.
 • amennyiben háromnál több személy részére szeretne IgG ellenanyag vizsgálatot rendelni a “További személy hozzáadása” mező bejelölésével teheti meg, maximum 15 főig. Ha ennél több tesztet szeretne igényelni, kérjük, indítson egy újabb megrendelést.
 • a megrendeléssel még nem kerülnek foglalásra a mintavételek rendszereinkben. A mintavételi időpontokat a megrendelést követően kollégáink e-mail-ben küldik.
 • kérjük, hogy a megrendelt teszteket csak az időpontokat tartalmazó e-mail megérkezését követően fizesse ki webshopunkban, hogy biztosan tudjunk vizsgálati időpont biztosítani.
 • a megrendelt vizsgálatokat webshopunkban bankkártyával, előre szükséges kifizetni a munkatársaink által küldött – a vizsgálati időpontokat és helyszínt, valamint a webshopos fizetési oldalunk linkjét tartalmazó – visszaigazoló e-mail megérkezését követő két órán belül. Ellenkező esetben töröljük a foglalt időpontokat.

Kérjük Ügyfeleinket, hogy a mintavételre az időpontot megelőző legalább 15 perccel korábban, a személyi igazolványt előkészítve, arcmaszkban érkezzenek. A vizsgálat nem igényel semmilyen előkészületet.

A vizsgálatokat csak panaszmentes személyek számára végezzük.


Tudomásul veszem, hogy a jelen felületen megrendelt egyéni vagy csoportos IgG ellenanyag szűrésen csak az alábbi esetekben és feltételeknek megfelelő ügyfelek jelenhetnek meg:

 • fertőzést követő IgG vizsgálat esetén már lezajlott koronavírus, vagy ahhoz hasonló tüneteket mutató, de nem igazolt fertőzést követően,
 • panasz és tünetmentes esetben.
 • Az ellenanyag a fertőzést követő 10. napon jelenik meg a szervezetben, az immunválasz egyénenként eltérő lehet, ezért előfordulhat, hogy ennél később mutatható ki.
 • Oltás utáni IgG vizsgálat esetén a vizsgálat abban az esetben ad megbízható eredményt, ha a mintavétel kétdózisú oltásoknál (Pfizer, Moderna, Szputnyik, Sinopharm, Astra Zeneca, CoviShield, CureVac) a második oltás után egy héttel, az egydózisú oltásoknál (Johnson&Johnson, CanSino,) az oltást követő 4.-6. hét után történik.

Továbbá tudomásul veszem, hogy amennyiben a saját vonatkozásomban, valamint az általam a csoportos szűrésre bejelentett személyek koronavírussal való fertőzöttségre utaló tüneteiről, illetve azok hiányáról, vagy korábbi pozitív tesztről nem nyilatkozom a valóságnak megfelelően, vagy a szűrésen akár én, akár az általam a csoportos szűrésre bejelentett személyek a fertőzöttségre utaló tünetekkel (láz, köhögés, légszomj, izomfájdalom, íz-, illetve szaglásvesztés vagy más gyanús tünet) jelennek meg, ezen kötelezettségszegő felróható magatartással összefüggésben a Medicover Zrt.-nél és harmadik személyeknél keletkezett teljes kár megtérítésére köteles vagyok.

Kijelentem, hogy az általam megrendelt egyéni vagy csoportos IgG ellenanyag vizsgálat céljából megadott személyek adatai a valóságnak teljes mértékben megfelelnek, továbbá nyilatkozom, hogy a vizsgálatra bejelentett személyek adatainak a kezelésére az érintett személyektől kapott hozzájárulás alapján jogosult vagyok.