Általános gyermekgyógyászat

Általános gyermekgyógyászat

Ha a gyermek beteg, az aggódó szülő számára a legnagyobb biztonságot egy felkészült szakorvos jelentheti. Fontos számunkra, hogy a konzultációk és vizsgálatok során Ön és gyermeke is a legnagyobb bizalommal forduljon a gyermekorvos felé, ezért gyermekgyógyászaink a vizsgálatok során a gyermek életkorának megfelelő módszereket alkalmaznak, Önt pedig részletesen tájékoztatják minden körülményről és a javasolt kezelés lépéseiről.

Tudjuk, hogy minden szülő számára gyermeke egészsége a legfontosabb. Ezért gyermekgyógyászati szakrendelésünkön gyermekorvosaink a betegségorientált gyógyítás mellett nagy hangsúlyt fektetnek a betegségek megelőzésére is. Szakrendeléseinken egészségvédelemmel és egészségmegőrzéssel kapcsolatban is kérhet tanácsot felkészült szakorvosainktól a komplex terápia mellett.

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Milyen esetben javasolt gyermekgyógyász felkeresése?

Láz

Lázról 38 fok feletti testhőmérséklet esetén beszélünk. A láz önmagában nem feltétlenül jelent rosszat, ugyanis az emelkedett testhő elősegíti a kórokozók leküzdését és fokozza a védekezőképességet.

Ha azonban nagyon magasra emelkedik, vagy tartósan, több napja fennáll, mindenképpen a gyermekorvos alapos vizsgálatát igényli.

Bőrelváltozások

A bőrön jelentkező elváltozások, mint a bőrpír, allergiás reakciók, hólyagok, kiütések, berepedés, pikkelyek mind szakorvosi konzultációt igényelnek.

Légzőszervi panaszok

Krónikus légzési panaszok (asztma, szénanátha), vagy légúti allergiás reakciók esetén, javasolt szakorvos felkeresése.

Vegetatív tünetek jelentkezése

A szívdobogás-érzés, ájulás, szédülés, izzadékonyság hátterében más betegség állhat, aminek feltétlenül szükséges utána járni, hogy e betegség kezelésre kerüljön, és a tünetek megszűnjenek.

Húgyúti panaszok

A csípő, égő, esetleg véres vizelet, valamint az alhasi panaszok mielőbbi kezelést igényelnek.

Emésztési panaszok

Ha a gyermeknél bizonyos ételek fogyasztása után emésztőrendszeri panaszok jelentkeznek (hasmenés, hányás, haspuffadás, görcsök, gyomorégés), vagy ezek valamelyike ismeretlen okból tartósan fennáll elengedhetetlen az alapos kivizsgálás.

Súlyproblémák

Ha gyermeke túlsúlyos és nehezen, vagy egyáltalán nem tud fogyni és gyakran vissza is hízik, érdemes szakorvos segítségét kérni az okok feltárásában és a megfelelő étrend kialakításában.

Mozgásszervi panaszok

Ha gyermekünk testtartásán, vagy mozgásán bármilyen változást észlelünk, javasolt szakorvossal is megnézetni, hogy megelőzzük a mozgásszervi fejlődési problémákat.

Sérülések

Minden szerzett sérülést, különösen, ha vérzéssel, vagy a végtagok törésével, illetve kóros elmozdulásával jár, feltétlen nézessünk meg szakorvossal.

Látás problémák

Ha látással kapcsolatos probléma merül fel, minden esetben keressünk fel szakorvost, hogy gyermekünk mielőbb visszakaphassa hibátlan látását.

Milyen szakrendelések érhetők el a Medicover klinikáin a gyermekek számára?

Az egyes gyermekgyógyászati szakterületek igénybevétele külön szakvizsgálat keretében történik, így nem része az általános gyermekgyógyászati szakorvosi vizsgálatnak.

Több kiemelt szakterületen is biztosítjuk a Medicovertől megszokott magas színvonalú ellátást kis betegek részére is.

Elérhető gyermekgyógyászati szakrendeléseinket ide kattintva tekintheti meg.