Ortopédiai műtét

Ortopédiai műtét, ortopédiai fekvőbeteg-ellátás

Kórházunk széleskörű mozgásszervi műtétek elvégzésére nyújt lehetőséget, ortopéd-traumatológus szakorvosaink kiemelten foglalkoznak a térdízületi beavatkozások mellett kézsebészeti ellátást igénylő esetekkel is.

Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer (azaz a csontvázrendszer és az izomrendszer) veleszületett és szerzett rendellenességeivel és azok kezelésével foglalkozó orvosi szakterület.

Az ortopédiai sebészet célja, hogy a fejlődési rendellenességek, balesetek illetve az élet során szerzett, elszenvedett betegségek okozta mozgásszervi kóros állapotokat diagnosztizálja, és műtéti úton kezelje azokat a fájdalom mielőbbi csökkentése, megszüntetése, illetve az anatómiai állapot helyreállítása céljából.

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Kórház váró

Milyen beavatkozások érhetők el a Medicover Kórházban?

Mi az artroszkópia?

Egy olyan diagnosztikai módszer, ahol a vizsgálat során az ortopéd szakorvos apró bemetszéseken át az ízületbe vezetett, parányi kamerával ellátott műszer segítségével vizsgálja az ízület belsejét, a porcok felszínét, és a szalagokat.

Ezt a módszert ízületi tükrözésnek is nevezik. Az artroszkópos eljárás  egyik nagy előnye, hogy a beavatkozás során nem csupán diagnosztizálni, hanem kezelni is lehet a károsodást.

Az artroszkópia alkalmas a porckárosodások, szakadások, duzzanatok, ciszták, fájdalmas gyulladások, levált és elakadt porcok, vizsgálatára és terápiájára.

Miért válassza a Medicover Kórházat ortopédiai műtéte elvégzésére?

Az ortopédiai műtéteket új, modern csúcstechnikával felszerelt műtőinkben végezzük, az ország vezető váll, kéz és térd specialista ortopéd sebészeinek közreműködésével. A legkorszerűbb eljárásokat alkalmazzuk, hogy a beavatkozás a lehető legkíméletesebben történjen, a beteg számára a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon, rövidebb lábadozási idővel.

Mind az artroszkópos, mind a térdprotézis műtétek hosszas várólista nélkül érhetőek el. Az első szakorvosi konzultációtól számított 2 héten belül biztosítunk időpontot a szükséges beavatkozásra.

Kórházunkban pácienseink modern, kellemes hangulatú, légkondicionált egyágyas szobában gyógyulhatnak a műtétet követően. Minden szobához saját fürdőszoba, hűtőszekrény és televízió tartozik, valamint ingyenes WIFI hozzáférés is elérhető. Betegeinknek egyéni nővér felügyelet, valamint személyre szabott gyógytornát is biztosítunk, akik a tartózkodása alatt folyamatosan segítik az Ön gyógyulását.

A kórházból való távozást követően, a rehabilitáció időszakában is folyamatos kontroll vizsgálatokkal, gyógytornávalfizikoterápiás kezelésekkel állunk rendelkezésére.

Ortopédiai fekvőbeteg-ellátás
Fekvőbeteg ellátás - Medicover Kórház

Mi befolyásolja, hogy alkalmas vagyok-e ortopédiai műtétre?

Medicover Magánkórházban nagy hangsúlyt fektetünk az előzetes vizsgálatokra. Fontos számunkra, hogy a tervezett ortopédiai műtétet mindig alapos mozgásszervi kivizsgálás előzze meg, mely magában foglal legalább egy előzetes szakorvosi konzultációt a műtétet végző orvossal, hogy pontosan meghatározható legyen a szükséges eljárás, valamint a lehető legtöbb információt biztosítsuk a beteg számára a műtéttel kapcsolatban.

Ha még nem járt korábban szakorvosnál panaszával, javasoljuk ortopédiai szakrendelésünk felkeresését, ahol a szakorvos fizikális, és szükség esetén modern képalkotó vizsgálatok (MRCTröntgen) segítségével felállítja a pontos diagnózist és javaslatot tesz a kezelésre.

Amennyiben már járt szakorvosnál a panasszal, aki műtéti kezelésre tett javaslatot, kérjen időpontot előzetes műtéti konzultációra, ahol a műtétet végző szakorvos megállapítja, hogy a műtét elvégezhető-e. A konzultációra feltétlenül hozzon magával minden korábbi leletet, valamint a szakorvosi javaslatot.

Ha a műtét kiírásra kerül kórházunkban, szakorvosa tájékoztatja a szükséges, műtétet megelőző vizsgálatokrólaneszteziológus szakorvosa pedig az eredmények alapján személyes konzultáció során az Önnek legmegfelelőbb műtéti érzéstelenítést fogja javasolni.

Kényelmi szolgáltatások

Modern, kellemes hangulatú, légkondicionált egyágyas szobában helyezzük el ügyfeleinket. Minden szobához saját fürdőszoba, hűtőszekrény és televízió tartozik, valamint ingyenes WIFI hozzáférés is elérhető. Ügyfeleinknek egyéni nővér felügyelet is biztosítunk, aki a tartózkodása alatt segíti az Ön folyamatos gyógyulását.

Medicover Egészségpénztáron keresztül szolgáltatásaink akár 20% adó-, és további 10% egyedi kedvezménnyel vehetők igénybe!
Részletek >>

Ortopéd sebész szakorvosaink

Dr. Kovács Péter Sándor

Dr. Kovács Péter Sándor

tovább
Dr. Császár Zsolt

Dr. Császár Zsolt

tovább
Dr. Götz Dávid

Dr. Götz Dávid

tovább
Dr. Bodó László

Dr. Bodó László

tovább
Dr. Csanádi István

Dr. Csanádi István

tovább
Dr. Tánczos Tamás

Dr. Tánczos Tamás

tovább
Dr. Jánvári Kristóf

Dr. Jánvári Kristóf

tovább
Dr. Bárdi Tibor

Dr. Bárdi Tibor

tovább