Orvosi akupunktúra

Orvosi akupunktúra

Bevezetés

Aggódik, hogy a fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő gyógyszerektől előbb-utóbb gyomorbántalmai lehetnek? Szeretné elkerülni a drasztikus, a szervezet számára megterhelő fájdalomcsillapító módszereket?

Az orvosi akupunktúra akár gyógyszerek és infúziós kúra nélkül segíthet csökkenteni a fájdalmat, és a tűktől sem kell tartania: az akupunktúrás kezelés során a tűk használata alig észrevehető, szinte semmit sem lehet érezni belőle.

Az orvosi akupunktúra bizonyos esetekben önálló terápiás lehetőség, de kiegészítő kezelésként is alkalmazható nyugati gyógyító terápiák mellett. Jól kombinálható például a mozgásszervi kollagénterápiával.

akupunktura-1

Kinek ajánlott a kezelés?

  • Mozgásszervi, reumatológiai betegségek: nyak-, derék-, hát-, ízületi- és izomfájdalmak, gyulladások, ízületi porckopás, sérülések utáni rehabilitáció, fájdalomszindrómák esetén
  • Idegrendszeri megbetegedések: krónikus fejfájás, migrén, szédülés és fülzúgás egyes típusai, neuralgiák, Bell-parézis esetén
  • Légzőszervi betegségek: allergiák, visszatérő légúti megbetegedések esetén
  • Bőrbetegségek: allergiák és ekcémák bizonyos eseteiben
  • Egyes emésztőszervi betegségek: funkcionális hasmenések, refluxbetegség, bélgyulladások esetén
  • Nőgyógyászat: infertilitás bizonyos eseteiben, menstruációs ciklus zavarai, premenstruációs szindróma esetén
  • Túlsúly és elhízás kezelésének támogatására és függőségek kezelésében, így a dohányzásról való leszokásban is bizonyítottan hatékony kiegészítő módszer, mivel csökkenteni képes az éhségérzetet és a sóvárgásérzést

Kezelhető felületek

  • Teljestest-akupunktúra esetén a test bármely pontja (a fejtetőtől a lábujjakig), esetleg a panaszos területtől távol eső testtájakon is

  • Fülakupunktúra esetén a fül (önállóan dohányzás leszoktatás, esetleg túlsúly kezelésének kiegészítő kezelésében alkalmazható)

A kezelés előkészítése

A kezelés nem igényel otthoni előkészítést.

Az alábbi esetekben a beavatkozás nem végezhető el

Vérzékenységen kívül az orvosi akupunktúrának nincs általános ellenjavallata, azonban bizonyos esetekben egyedi mérlegelést igényelhet a kezelhetőség. Ez a konzultáció alkalmával megbeszélésre kerül.

A kezelés menete

A bőrfertőtlenítést követően nagyon vékony (0,18-0,25 mm vastagságú), egyszer használatos steril orvosi tűket vezetünk a bőr megfelelő mélységébe, egy kezelés során maximálisan 15 tű használatával (de lehet ennél jóval kevesebb is). A kezelés jellemzően fájdalmatlan, a finom tűszúrásokon kívül enyhe feszítést, bizsergést, melegségérzést, elektromosságérzést válthat ki a kezelt területen, illetve a testben szétáramlóan.

A kezelések száma

A kezeléseket kúraszerűen alkalmazzuk, idegen anyagot nem juttatunk a szervezetbe. A teljestest-akupunktúra esetén egy kúra általában 10-12 kezelésből áll (súlyosabb, krónikus esetek igényelhetnek ennél jelentősen több kezelést is), melyet hetente 2 alkalommal javasolt elvégezni. Fülakupunktúra esetén a kezelési kúra lehet jelentősen rövidebb is. Fenntartó kezelésnek bizonyos esetekben ajánlott lehet heti, vagy havi 1 kezelés.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A kezelést követően nincs további teendő. A tűszúrások helyén kialakulhatnak apró bevérzések, melyek pár nap elteltével felszívódnak.

A kezelés ára

Konzultáció szakorvosunkkal orvosi akupunktúrás kezelés előtt: 25 000 Ft

Teljestest-akupunktúrás kezelés: 18 000 Ft

Fülakupunktúrás kezelés: 10 000 Ft
Tartóstű-kezelés önmagában.

Fülakupunktúrás kezelés: 6 000 Ft*
Tartóstű-kezelés teljestest-akupunktúrás kezeléssel egyidejűleg.
*A teljestest-akupunktúrás kezelés felára.

Fülakupunktúrás kezelés: 6 000 Ft*
Tartóstű-kezelés akupunktúrás konzultációval egyidejűleg.
*A konzultációs díj felára.

Fülakupunktúrás kezelés: 5 000 Ft*
Hagyományos tűvel (csak teljestest-akupunktúrával egyidejűleg).
*A teljestest-akupunktúrás kezelés felára.

Érdekel, visszahívást kérek!