Laborvizsgálati csomagok

Vérvétel szombaton is, kizárólag a Medicover Kórházban! Szombati mintavétel esetén egyes vizsgálatok nem kérhetők, melyekről ide kattintva tájékozódhat.

Időpontfoglalás: +36 1 465 3131

Laborvizsgálati csomagok

A korszerű laboratóriumi diagnosztika hagyományos és high-tech módszereket egyaránt használ. A laboratóriumi vizsgálatok nem kizárólag egyes betegségek diagnosztizálását támogatják, hanem segítségükkel a betegségek lefolyását illetve a terápia hatékonysága is követhető (pl. pajzsmirigy hormon kezelés esetén a TSH szint figyelése vagy Syncumar szedése esetén az INR szintjének monitorozása).

Sokféle vizsgálati mintát használ a laboratóriumi diagnosztika, hiszen a véren kívül számos más testváladékból is végez a laborvizsgálatokat (pl. vizelet, széklet, hüvelyváladék, ondó, fül-, orr- és torokváladék).

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Hogyan készüljek egy laboratóriumi vizsgálatra?

A legtöbb vérvétel esetében reggeli éhgyomor javasolt (ami azt jelenti, hogy a vérvételig nem szabad ételt-italt fogyasztani), a vizeletminta esetében pedig a középsugaras minta (ami azt jelenti, hogy a mintavételkor a vizelet elejét nem fogjuk fel, csak közepét irányítjuk a mintavételi edénybe) számít értékelhetőnek. A megfelelő laboratóriumi vizelet és széklet minta biztosításához erre a linkre kattinva olvashat hasznos információkat.

Néhány laborvizsgálat esetében viszont speciális előírásokat kell betartani, leggyakrabban a vizsgálat előtti étkezést, a vizeletgyűjtést illetve a menstruációs ciklust figyelembe véve.

Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Medicover nem köteles visszatéríteni a laborcsomagban foglalt egyes tételekre eső díjrészt, amennyiben az érintett markerek vizsgálata a Medicovernek nem felróható okból maradt el.

A laborcsomagok feltüntetett árai akciósak, ezért további kedvezmény nem érvényesíthető a csomagok árából. 

Köszönjük megértésüket!

Felhívjuk kedves Pácienseink figyelmét, hogy laborpontjainkon egyszeri, 2 000 Ft-os mintakezelési díjat számolunk fel.

Ez a csomag a csontok ásványi anyag összetételét, valamint a csontépítés és csontbontás paramétereit vizsgálja. Elvégzése csontritkulás gyanúja, illetve gyakori csonttörések esetén javasolt.

Csontanyagcsere laboratóriumi vizsgálata ára: 25 300 Ft
Tovább a vizsgálathoz

Az első fogamzásgátló tabletta felírása előtti laborvizsgálattal a leggyakoribb trombózisra hajlamosító tényezőket, valamint a máj működését vizsgáljuk, amit a tartós hormonszedés befolyásolhat.

Első fogamzásgátló tabletta felírása előtti laborvizsgálat ára: 11 400 Ft
Tovább a vizsgálathoz

Az ételallergia esetében a szervezet védekező rendszere tévesen úgy reagál bizonyos táplálékfélékre, mintha azok károsak lennének, ezért az immunrendszer sejtjei ellenanyagot termelnek.

Ételallergia vizsgálati csomag - nutritív panel ára: 14 900 Ft
Tovább a vizsgálathoz

Férfi egészségcsomag gyermekvállalás tervezésekor vizsgálat ugyanolyan fontossággal bír a fogamzás sikerességét illetően, mint a nőknél.

Férfi egészségcsomag gyermekvállalás tervezésekor ára: 25 300 Ft
Tovább a vizsgálathoz

Férfi nemi hormonok laborvizsgálata: a hormonok életműködésünk szabályozói, hatással vannak energiaszintünkre és felelnek a másodlagos nemi jellegekért is.

Férfi nemi hormonok laborvizsgálata ára: 21 800 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A fertőző megbetegedések laboratóriumi vizsgálata során a fertőző kórokozók ellenanyagait mutatjuk ki vérből.

Fertőző megbetegedések laborvizsgálata ára: 48 300 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A csomag a glutén okozta kóros állapotokat, betegségeket vizsgálja. Tartalmazza a cöliákia (lisztérzékenység), a glutén tartalmú gabonafélék okozta allergia, valamint a nem cöliákiás glutén érzékenység vizsgálatait.

Glutén okozta betegségek laborvizsgálata ára: 54 000 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A laborcsomag segítségével kideríthető, hogy a gyakori felső légúti fertőzések (megfázás) kialakulásának az immunrendszer nem megfelelő működése, vagy valamilyen vérképzési zavar áll-e a hátterében.

Gyakori felső légúti hurutok, fertőzések oka gyermekeknél ára: 24 300 Ft
Tovább a vizsgálathoz

Hajhullás okai laborvizsgálat a kóros foltos, vagy diffúz hajhullás hátterében álló hormonális eltéréseket, betegségeke vizsgálja.

Hajhullás okának laboratóriumi vizsgálata ára: 74 800 Ft
Tovább a vizsgálathoz

Emésztési problémák, teltségérzés jelentkezésekor felmerülhet a hasnyálmirigy funkció zavara. A laborcsomag vérmintából illetve a széklet mintából vizsgálja annak működését.

Hasnyálmirigy funkció laborcsomag ára: 19 500 Ft
Tovább a vizsgálathoz

Az inzulinrezisztencia vizsgálat során terheléses vércukor vizsgálatot végzünk, mellyel párhuzamosan mérjük az inzulin szintjét és mutathatjuk ki az inzulin rezisztens állapotot.

Inzulinrezisztencia vizsgálati csomag (2 pontos) ára: 13 800 Ft
Tovább a vizsgálathoz

Az irritábilis bél szindróma azaz IBS laborvizsgálat során az emésztés működését, a bélrendszer glutén okozta betegségeit vizsgáljuk.

Bizonytalan hasi panaszok (IBS) kivizsgálása ára: 74 800 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A laborcsomag a szív- és érrendszer betegségeinek és a stroke kialakulásának kockázatát vizsgálja. E vizsgálatokat kiemelten ajánljuk azoknak, akinek családjában már előfordult ilyen típusú megbetegedés.

Kardiovaszkuláris rizikó laboratóriumi felmérése ára: 19 600 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A kombinált ételallergia és légúti allergia csomag összesen 54 allergént vizsgál. Tartalmaz tejfehérje allergia vizsgálatot, kereszt allergia és a méh-darázs csípés allergia vizsgálatát is.

Kombinált inhalatív és nutritív allergiateszt - AKCIÓ! (listaár: 42 000 Ft) ára: 35 000 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A légúti allergia esetében az immunrendszer a környezetben található anyagokra (pl. poratka, parlagfű, állatszőr) tévesen úgy reagál, mintha azok ártalmasak lennének.

Allergia vizsgálati csomag – Inhalatív (légúti) panel ára: 14 900 Ft
Tovább a vizsgálathoz

Felvilágosítást ad a máj gyulladásos eltéréséről, az epe kiválasztásról és a gyógyszerek, alkohol, drog, illetve egyéb toxikus anyagok májkárosító hatásáról.

Májfunkció laborvizsgálati csomag ára: 5 300 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A női meddőség problémái köré 4 laboratóriumi csomagot állítottunk össze. A csomagok a meddőséggel összefüggésbe hozható hormon, véralvadási és immunológiai vizsgálatokat tartalmazzák.

Meddőségi laborvizsgálat - Női meddőség - hormonvizsgálat ára: 44 900 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A menedzser laborcsomag segítségével kiszűrhető a szív- és érrendszeri betegségek kockázata, az anyagcserezavarok, valamint a gyulladások.

Menedzser laborcsomag ára: 36 700 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A műtét előtti laborvizsgálat keretében felmérjük a beteg egészségi állapotát, hogy az aneszteziológus döntsön a legalkalmasabb érzéstelenítésről.

Műtétet megelőző laborvizsgálatok - Altatás nélküli műtét ára: 6 900 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A nagylabor laborcsomagunk általános laboratóriumi szűrővizsgálatokat tartalmaz, melyek segítségével sok betegség már korai szakaszban, panaszmentesen is felismerhető.

Nagylabor (nagyrutin) laborcsomag ára: 13 700 Ft
Tovább a vizsgálathoz

Szűrőcsomag a máj, vese, vérképzőrendszer, pajzsmirigy, hormon és szénhidrát- anyagcsere illetve a fertőző betegségek elleni védettség vizsgálatára.

Női egészségcsomag gyermekvállalás tervezésekor ára: 92 000 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A női nemi hormonok laborcsomagban a ciklusfüggő női nemi hormonokat vizsgáljuk vérzési zavarok, illetve meddőségi problémák esetén két vérvétellel, a ciklus 3.és 21. napján.

Női nemi hormonok laborvizsgálata ára: 34 500 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A csomag vizsgálatait a változókor kezdetén, vérzészavarok, hőhullámok, szapora pulzus jelentkezésekor javasoljuk. A változó korral összefüggésbe hozható hormonok szintjének változását vizsgálja.

TSH ára: 1 900 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A női/férfi egészség labor a máj, vese, vérképzőrendszer, pajzsmirigy, zsír és szénhidrát- anyagcsere működésére fókuszál.

Női/férfi egészség laborcsomag - 50 év alatt ára: 29 900 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A csomag tartalmazza pajzsmirigy hormonjainak vérből történő mérését illetve az antitestek vizsgálatát. Segítségével kimutatható a pajzsmirigy működési zavara (alul működés vagy túl működés).

Pajzsmirigyműködés laboratóriumi vizsgálata ára: 17 300 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A PCOS laborcsomag vizsgálatainak elvégzése policisztás ovárium szindróma gyanúja esetén javasolt. A csomagban foglalt laboratóriumi vizsgálatok segítenek a szindróma diagnosztizálásában.

PCOS laboratóriumi csomag ára: 72 500 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A csomag a prosztata működési rendellenességek (gyakori vizelési inger, fájdalmas vizelés) okozta problémák laboratóriumi vizsgálatát foglalja magában vérből és vizeletből.

Tovább a vizsgálathoz

A felszívódási zavarokat vizsgáló csomag elvégzése kóros soványság esetén javasolt. A csomagban foglalt vizsgálatok ennek lehetséges okait vizsgálják.

Soványság, felszívódási zavarok laboratóriumi vizsgálata ára: 45 500 Ft
Tovább a vizsgálathoz

Sportolók részére összeállított laborcsomagjaink az általános állapotfelmérő laborvizsgálatok (vérkép, nagyrutin) mellett speciális, fokozott fizikai igénybevétel esetén javasolt vizsgálatokat is tartalmaznak.

Sportkontroll Laborcsomag ára: 13 700 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A csomagban foglalt vizsgálatokkal olyan kórokozókat mutatunk ki húgycsőből vett urológiai mintából, melyek prosztatagyulladást és húgycsőgyulladást idézhetnek elő.
A mintavétel díja: 10 000 Ft

Szexuális úton terjedő betegségek (STD) laborvizsgálata férfiaknak urológiai mintavétellel ára: 47 000 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A csomag a szexuális úton terjedő fertőzések (szifilisz, HIV, HCV, HSV herpes simplex I-II) ellenanyagait mutatja ki vérből.

Szexuális úton terjedő betegségek (STD) laborvizsgálata nőknek és férfiaknak vérből ára: 33 400 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A csomagban szexuális érintkezéssel terjedő betegségeket mutatunk ki nőgyógyászati mintából, melyek hüvelyi panaszokat és más nőgyógyászati problémákat okozhatnak.

Szexuális úton terjedő betegségek (STD) laborvizsgálata nőknek nőgyógyászati mintavétellel ára: 47 000 Ft
Tovább a vizsgálathoz

Összesen 46 illetve 108 étel esetében vizsgáljuk az élelmiszerek ellen termelt IgG típusú antitestek mennyiségét. Az IgG típusú ellenanyagot termeli a szervezet az ételekkel szemben.

Táplálékintolerancia csomag – 46 étel ára: 37 900 Ft
Tovább a vizsgálathoz

Tejcukor tejfehérje laborvizsgálat a tej, ill. tejtermékek fogyasztása után keletkező puffadás, hasi fájdalom, hasmenés okát igyekszik megtalálni.

Tej fogyasztása után jelentkező panaszok kivizsgálása ára: 51 700 Ft
Tovább a vizsgálathoz

Terheléses vizsgálatok: Vércukor terhelés, Laktóz terhelés, Keményítő terhelés, Vas terhelés, Kortizol napi ritmus vizsgálat.

Terheléses laborvizsgálat - Keményítő terhelés ára: 41 400 Ft
Tovább a vizsgálathoz

Az első trimeszter laborvizsgálat elsődleges célja a kismama egészségének kontrollálása a saját és a magzat megfelelő fejlődésének érdekében.

Terhességi laborvizsgálatok - Első trimeszter alapcsomag ára: 31 600 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A harmadik trimeszter laborvizsgálat elsődleges célja a kismama egészségének kontrollálása a magzat megfelelő fejlődésének érdekében.

Harmadik trimeszter laborvizsgálat alapcsomag ára: 25 300 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A második trimeszter laborvizsgálat alapvető fontosságú a kismama egészségének és a magzat megfelelő fejlődésének érdekében.

Második trimeszter laborvizsgálat prémium csomag ára: 13 800 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A TORCH panel vizsgálatot érdemes már a tervezett terhesség előtt elvégezni, hogy kiderüljön, mely kórokozók esetében alakult ki tartós védettség, illetve melyek azok a fertőzések, amin a páciens már átesett már.

TORCH panel (Toxoplasma gondii, Rubeola, Cytomegalovírus, Herpes simplex, egyéb mikrobák) ára: 40 300 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A csomagot úgy állítottuk össze, hogy a vizsgálatok segítségével meghatározható legyen a vérrög képződés és így a trombózis kialakulásának kockázata. A Trombózis (vérrög okozta elzáródás) laborvizsgálati csomag – Covid-19 ára: 9 000 Ft

Trombózis (vérrög) laborvizsgálat – Covid-19 ára: 11 400 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A csomag a veleszületett és szerzett véralvadási zavarok kivizsgálását segíti. A csomag tartalmazza az alvadásban szerepet játszó véralvadási faktorok és funkciójuk mérését.

Thrombophylia (trombózisra való hajlam) vizsgálata ára: 92 000 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A túlsúly és az elhízás okának vizsgálata során mellékvese, pajzsmirigy és hasnyálmirigy hormon eltéréseket, anyagcsere paramétereket nézünk.

Túlsúly okának laboratóriumi vizsgálata ára: 29 900 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A laborvizsgálat során (vizelet, kreatinin, karbamid, húgysav és üledék) a vese kiválasztó működését, illetve beszűkülését nézzük.

Vesefunkció laborvizsgálati csomag ára: 5 300 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A vírus hepatitisek laborvizsgálata az aktív és lezajlott fertőzések szerológiai szűrőcsomagja.

Vírus hepatitisek szerológiai vizsgálata ára: 49 500 Ft
Tovább a vizsgálathoz

A laborcsomag segítségével vérzsírok szintjét (Koleszterin, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin) és ezek arányait mérjük.

Zsíranyagcsere laboratóriumi vizsgálata ára: 5 300 Ft
Tovább a vizsgálathoz