Nőgyógyászati műtétek, beavatkozások

Nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás

Mindannyian tudjuk, mennyire fontos egészségünk megőrzése és a felmerülő problémák időbeni kezelése. Ez különösen igaz a nőkre, hiszen a nőgyógyászati panaszok kellemetlenek, sokszor veszélyesek és mégsem gyakran említjük őket.

A Medicover Kórház a beavatkozások széles skáláját nyújtja pácienseinek szakképzett, tapasztalt orvosok közreműködésével.

Amennyiben Önnek panaszai vannak, akár régóta fennálló akár akut, javasoljuk, hogy keresse fel nőgyógyászati szakrendelésünket. Orvosa meg tudja állapítani a problémák forrását, és szükség esetén javaslatot tesz műtét elvégzésére is.

Kórházunkban más intézményekből érkező javaslatokkal is fogadjunk Önt; műtéteinket a legkorszerűbb eljárásokkal, legtöbbször rövid, egynapos sebészet keretében végezzük, gondoskodva az Ön teljes kényelméről.

Jelentkezzen be a +36 1 465 3131 telefonszámon

Magasan képzett kollégáink az alábbi nőgyógyászati beavatkozásokat végzik a leggyakrabban

A méh felépítése - Medicover Magánkórház
A méh felépítése - Medicover Magánkórház

A méh felépítése és rendeltetése

A női reproduktív rendszer bonyolultabb, mint a férfiaké. A női szerv petesejteket termel és képes hordozni, táplálni és védeni a fejlődő magzatot.

A méh (uterus) rendeltetése a megtermékenyített pete befogadásában áll, hogy benne a magzat kifejlődjön, majd érettségét elérve megszülessen. A méh egyrészt fellazult nyálkahártyájával és a méhlepény anyai részének alkotása útján táplálja a fejlődő magzatot. Másrészt pedig a magzat érettségének elérésekor, izomfalának összehúzódásaival biztosítja annak világra jöttét, megszületését.

Az emberi méh a kismedencében elhelyezkedő, fordított körte alakú szerv. Falát nagyrészt tömör simaizom alkotja. Hossza még nem szült állapotban 7-8 cm, szélessége mintegy 5 cm. Súlyát tekintve 90-120 grammot nyom. Már szült nőknél mérete valamivel nagyobb.

Felépítéséből adódóan a nőgyógyászok három részét különítik el: hüvely, méhnyak és maga a méh.

Nőgyógyászati konzultáció

A különböző nőgyógyászati beavatkozásokat mindig vizsgálatokkal egybekötött alapos konzultáció előzi meg. Ennek során nőgyógyásza megállapítja a fennálló problémák okát, és a diagnózis alapján gyógyszeres vagy műtéti kezelést javasol.

Amennyiben műtéti beavatkozásra kerül sor, nőgyógyásza minden esetben megállapítja, hogy elvégezhető-e az adott beavatkozás. Amennyiben altatásban végzendő műtétre kerül sor, nőgyógyásza leggyakrabban vérvételt, mellkas röntgent, EKG-t követően hoz döntést aneszteziológus szakorvossal konzultálva.

A műtét előtti teendőket (diéta, gyógyszerek, előkészületek) minden esetben időben ismertetjük Önnel, hogy elég ideje legyen felkészülni és ne maradjanak félelmei, kétségei.

Nőgyógyászati műtétek

Műtéteink döntő többségét laparoszkópos módszerrel végezzük. Így lerövidül a műtéti és a gyógyulási idő, és nem utolsó sorban sokkal kisebb metszéseken keresztül elvégezhető a beavatkozás.

Ez az eljárás a szervezet számára sokkal kisebb megterhelést jelent, és esztétikailag is szebb sebgyógyulást eredményez. Előfordulnak olyan esetek is, amikor a laparoszkópos módszerek nem alkalmazhatóak biztonsággal, ilyenkor hagyományos hasi műtétet kell végezni.

Kivételes esetben előfordulhat a leggondosabb kivizsgálás ellenére is, hogy olyan elváltozást találunk a műtét során, ami a posztoperatív szakban hosszabb intenzív ellátást igényelne, vagy speciális beavatkozást tenne szükségessé. Ilyenek a kiterjedt hasi összenövések, előrehaladott stádiumban lévő rosszindulatú daganat. Ezekben az esetekben csak diagnosztikus beavatkozást végzünk és a műtét után a megfelelő ellátásról szakorvosunk részletesen tájékoztatja és segíti Önt.

Keressen minket!

Hogyan segíthetünk?
Töltse ki űrlapunkat és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kényelmi szolgáltatások

Budapesti magánklinikánkon modern, kellemes hangulatú, légkondicionált egyágyas szobában helyezzük el ügyfeleinket. Minden szobához saját fürdőszoba, hűtőszekrény és televízió tartozik, valamint ingyenes WIFI hozzáférés is elérhető. Ügyfeleinknek egyéni nővér felügyelet is biztosítunk, aki a tartózkodása alatt segíti az Ön folyamatos gyógyulását.

Nőgyógyász szakorvosaink

Dr. Demjén László

Nőgyógyász

Dr. Fazekas-Burcsa Anita

Nőgyógyász

Dr. Nyitray Gábor

Nőgyógyász

Dr. Steiner Tidhar

Nőgyógyász

Dr. Sziller Péter

Nőgyógyász

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3131

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

TOPBARRIGHT
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 

*kötelező mező

close-link
Vállalati egészségbiztosítási csomag ajánlatkérés
 

*kötelező mező

close-link
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 

*kötelező mező

close-link