Ortopédiai műtét

Kórházunk széleskörű mozgásszervi műtétek elvégzésére nyújt lehetőséget, ortopéd-traumatológus szakorvosaink kiemelten foglalkoznak a térdízületi beavatkozások mellett kézsebészeti ellátást igénylő esetekkel is.

Milyen esetekkel foglalkozik az ortopédia?

Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer (azaz a csontvázrendszer és az izomrendszer) veleszületett és szerzett rendellenességeivel és azok kezelésével foglalkozó orvosi szakterület.

Az ortopédiai sebészet célja, hogy a fejlődési rendellenességek, balesetek illetve az élet során szerzett, elszenvedett betegségek okozta mozgásszervi kóros állapotokat diagnosztizálja, és műtéti úton kezelje azokat a fájdalom mielőbbi csökkentése, megszüntetése, illetve az anatómiai állapot helyreállítása céljából.

Keressen minket!

Hogyan segíthetünk?
Töltse ki űrlapunkat és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Milyen beavatkozások érhetők el a Medicover Kórházban?

Medicover Kórház - Ortopédiai fekvőbeteg-ellátás, Ortopédiai műtét

Mi az artroszkópia?

Egy olyan diagnosztikai módszer, ahol a vizsgálat során az ortopéd szakorvos apró bemetszéseken át az ízületbe vezetett, parányi kamerával ellátott műszer segítségével vizsgálja az ízület belsejét, a porcok felszínét, és a szalagokat.

Ezt a módszert ízületi tükrözésnek is nevezik. Az artroszkópos eljárás  egyik nagy előnye, hogy a beavatkozás során nem csupán diagnosztizálni, hanem kezelni is lehet a károsodást.

Az artroszkópia alkalmas a porckárosodások, szakadások, duzzanatok, ciszták, fájdalmas gyulladások, levált és elakadt porcok, vizsgálatára és terápiájára.

Miért válassza a Medicover Kórházat ortopédiai műtéte elvégzésére?

Az ortopédiai műtéteket új, modern csúcstechnikával felszerelt műtőinkben végezzük, az ország vezető váll, kéz és térd specialista ortopéd sebészeinek közreműködésével. A legkorszerűbb eljárásokat alkalmazzuk, hogy a beavatkozás a lehető legkíméletesebben történjen, a beteg számára a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon, rövidebb lábadozási idővel.

Mind az artroszkópos, mind a térdprotézis műtétek hosszas várólista nélkül érhetőek el. Az első szakorvosi konzultációtól számított 2 héten belül biztosítunk időpontot a szükséges beavatkozásra.

Kórházunkban pácienseink modern, kellemes hangulatú, légkondicionált egyágyas szobában gyógyulhatnak a műtétet követően. Minden szobához saját fürdőszoba, hűtőszekrény és televízió tartozik, valamint ingyenes WIFI hozzáférés is elérhető. Betegeinknek egyéni nővér felügyelet, valamint személyre szabott gyógytornát is biztosítunk, akik a tartózkodása alatt folyamatosan segítik az Ön gyógyulását.

A kórházból való távozást követően, a rehabilitáció időszakában is folyamatos kontroll vizsgálatokkal, gyógytornával, fizioterápiás kezelésekkel állunk rendelkezésére.

Ortopédiai fekvőbeteg ellátás - Medicover Kórház

Mi befolyásolja, hogy alkalmas vagyok-e ortopédiai műtétre?

Medicover Magánkórházban nagy hangsúlyt fektetünk az előzetes vizsgálatokra. Fontos számunkra, hogy a tervezett ortopédiai műtétet mindig alapos mozgásszervi kivizsgálás előzze meg, mely magában foglal legalább egy előzetes szakorvosi konzultációt a műtétet végző orvossal, hogy pontosan meghatározható legyen a szükséges eljárás, valamint a lehető legtöbb információt biztosítsuk a beteg számára a műtéttel kapcsolatban.

Ha még nem járt korábban szakorvosnál panaszával, javasoljuk ortopédiai szakrendelésünk felkeresését, ahol a szakorvos fizikális, és szükség esetén modern képalkotó vizsgálatok (MR, CT, röntgen) segítségével felállítja a pontos diagnózist és javaslatot tesz a kezelésre.

Amennyiben már járt szakorvosnál a panasszal, aki műtéti kezelésre tett javaslatot, kérjen időpontot előzetes műtéti konzultációra, ahol a műtétet végző szakorvos megállapítja, hogy a műtét elvégezhető-e. A konzultációra feltétlenül hozzon magával minden korábbi leletet, valamint a szakorvosi javaslatot.

Ha a műtét kiírásra kerül kórházunkban, szakorvosa tájékoztatja a szükséges, műtétet megelőző vizsgálatokról, aneszteziológus szakorvosa pedig az eredmények alapján személyes konzultáció során az Önnek legmegfelelőbb műtéti érzéstelenítést fogja javasolni.

Ortopéd sebész szakorvosaink

Dr. Kovács Péter - Ortopéd szakorvos
Dr. Götz Dávid - ortopédus, ortopéd szakorvos
Dr. Boross György - Ortopédus

Dr. Boross György

Szakterületek:
kézsebészet
• lábelváltozások kezelése

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3131

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

TOPBARRIGHT
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 

*kötelező mező

close-link
Vállalati egészségbiztosítási csomag ajánlatkérés
 

*kötelező mező

close-link
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 

*kötelező mező

close-link