Ortopédiai műtét

Kórházunk széleskörű mozgásszervi műtétek elvégzésére nyújt lehetőséget, ortopéd-traumatológus szakorvosaink kiemelten foglalkoznak a térdízületi beavatkozások mellett kézsebészeti ellátást igénylő esetekkel is.

Milyen esetekkel foglalkozik az ortopédia?

Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer (azaz a csontvázrendszer és az izomrendszer) veleszületett és szerzett rendellenességeivel és azok kezelésével foglalkozó orvosi szakterület.

Az ortopédiai sebészet célja, hogy a fejlődési rendellenességek, balesetek illetve az élet során szerzett, elszenvedett betegségek okozta mozgásszervi kóros állapotokat diagnosztizálja, és műtéti úton kezelje azokat a fájdalom mielőbbi csökkentése, megszüntetése, illetve az anatómiai állapot helyreállítása céljából.

Keressen minket!

Hogyan segíthetünk?
Töltse ki űrlapunkat és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Milyen beavatkozások érhetők el a Medicover Kórházban?

Medicover Kórház - Ortopédiai fekvőbeteg-ellátás, Ortopédiai műtét

Mi az artroszkópia?

Egy olyan diagnosztikai módszer, ahol a vizsgálat során az ortopéd szakorvos apró bemetszéseken át az ízületbe vezetett, parányi kamerával ellátott műszer segítségével vizsgálja az ízület belsejét, a porcok felszínét, és a szalagokat.

Ezt a módszert ízületi tükrözésnek is nevezik. Az artroszkópos eljárás  egyik nagy előnye, hogy a beavatkozás során nem csupán diagnosztizálni, hanem kezelni is lehet a károsodást.

Az artroszkópia alkalmas a porckárosodások, szakadások, duzzanatok, ciszták, fájdalmas gyulladások, levált és elakadt porcok, vizsgálatára és terápiájára.

Miért válassza a Medicover Kórházat ortopédiai műtéte elvégzésére?

Az ortopédiai műtéteket új, modern csúcstechnikával felszerelt műtőinkben végezzük, az ország vezető váll, kéz és térd specialista ortopéd sebészeinek közreműködésével. A legkorszerűbb eljárásokat alkalmazzuk, hogy a beavatkozás a lehető legkíméletesebben történjen, a beteg számára a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon, rövidebb lábadozási idővel.

Mind az artroszkópos, mind a térdprotézis műtétek hosszas várólista nélkül érhetőek el. Az első szakorvosi konzultációtól számított 2 héten belül biztosítunk időpontot a szükséges beavatkozásra.

Kórházunkban pácienseink modern, kellemes hangulatú, légkondicionált egyágyas szobában gyógyulhatnak a műtétet követően. Minden szobához saját fürdőszoba, hűtőszekrény és televízió tartozik, valamint ingyenes WIFI hozzáférés is elérhető. Betegeinknek egyéni nővér felügyelet, valamint személyre szabott gyógytornát is biztosítunk, akik a tartózkodása alatt folyamatosan segítik az Ön gyógyulását.

A kórházból való távozást követően, a rehabilitáció időszakában is folyamatos kontroll vizsgálatokkal, gyógytornával, fizioterápiás kezelésekkel állunk rendelkezésére.

Ortopédiai fekvőbeteg ellátás - Medicover Kórház

Mi befolyásolja, hogy alkalmas vagyok-e ortopédiai műtétre?

Medicover Magánkórházban nagy hangsúlyt fektetünk az előzetes vizsgálatokra. Fontos számunkra, hogy a tervezett ortopédiai műtétet mindig alapos mozgásszervi kivizsgálás előzze meg, mely magában foglal legalább egy előzetes szakorvosi konzultációt a műtétet végző orvossal, hogy pontosan meghatározható legyen a szükséges eljárás, valamint a lehető legtöbb információt biztosítsuk a beteg számára a műtéttel kapcsolatban.

Ha még nem járt korábban szakorvosnál panaszával, javasoljuk ortopédiai szakrendelésünk felkeresését, ahol a szakorvos fizikális, és szükség esetén modern képalkotó vizsgálatok (MR, CT, röntgen) segítségével felállítja a pontos diagnózist és javaslatot tesz a kezelésre.

Amennyiben már járt szakorvosnál a panasszal, aki műtéti kezelésre tett javaslatot, kérjen időpontot előzetes műtéti konzultációra, ahol a műtétet végző szakorvos megállapítja, hogy a műtét elvégezhető-e. A konzultációra feltétlenül hozzon magával minden korábbi leletet, valamint a szakorvosi javaslatot.

Ha a műtét kiírásra kerül kórházunkban, szakorvosa tájékoztatja a szükséges, műtétet megelőző vizsgálatokról, aneszteziológus szakorvosa pedig az eredmények alapján személyes konzultáció során az Önnek legmegfelelőbb műtéti érzéstelenítést fogja javasolni.

Ortopéd sebész szakorvosaink

Dr. Bodó László

Ortopédus

Dr. Boross György

Kézsebész, ortopédus, traumatológus

Dr. Császár Zsolt

Kézsebész, ortopédus, traumatológus

Dr. Götz Dávid

Ortopédus

Dr. Kovács Péter Sándor

Ortopédus

Medicover Kórház és Klinika

Dr. Melly András

Ortopédus

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3131

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

TOPBARRIGHT
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 

*kötelező mező

close-link
Vállalati egészségbiztosítási csomag ajánlatkérés
 

*kötelező mező

close-link
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 

*kötelező mező

close-link