Orrkagyló kisebbítő műtét, orrkagyló plasztika (Mucotomia) - Medicover

Orrkagyló kisebbítő műtét, orrkagyló plasztika (Mucotomia)

Orrüreg anatómiája, Orrkagyló - Medicover Magánkórház

Mi az alsó orrkagyló?

Az orrkagylók keskeny, hosszú, görbe csontlemezek, amelyek benyúlnak az orr belső részébe. Az orrkagylók az orrjáratot 4 üregszerű légjáratra osztják, és az a feladatuk, hogy biztosítsák a belélegzett levegő egyenletes, folyamatos áramlását a lehető legnagyobb orrnyálkahártya felszín körül, amely, mint egy gazdag vérellátású, csillószőrős nyálkahártya, megtisztítja és felmelegíti a belélegzett levegőt, mielőtt az a tüdőbe jutna.

Miért van szükség az orrkagyló műtétre?

Az orrkagylók nyálkahártyájának műtéti megkisebbítésére általában orrdugulás miatt van szükség, ami elég gyakori probléma. Az orrdugulással küzdő betegek esetében nehezített az orrlégzés. Emiatt arra kényszerülhetnek, hogy szájon át lélegezzenek, ami szájszárazság-érzést okozhat. Sok betegnél ezek a tünetek éjszaka, fekvés közben rosszabbodnak. Ez kevésbé pihentető alvást eredményezhet

Hogyan működik az orrkagyló nyálkahártyájának műtéti megkisebbítése?

Az alsó orrkagylók nyálkahártyájának műtéti megkisebbítése egy egyszerű eljárás, amelyet a konzervatív kezelésre nem reagáló betegeknél helyi érzéstelenítésben végzünk. Nagyon gyakori módszer, hogy csak kis mennyiséget távolítunk el, ezzel nem csökkentve jelentősen a csillók számát. Az eljárás egyszerű, nincs vérzés, fájdalommentes, és egynapos sebészet keretében végezzük. Bizonyos esetekben az orrkagylók elhelyezkedése olyan, hogy a középső orrkagyló gátolja a melléküregek váladékelvezetését. Itt sinus az orrmelléküregek váladékelvezetésének biztosítása érdekében szükség van az orrkagyló átalakítására.

Kérdése van?

Töltse ki űrlapunkat és esetmenedzserünk hamarosan felveszi önnel a kapcsolatot.

Mik a műtét előnyei és kockázatai?

Az orrkagyló kisebbítő műtét előnye a tünetek visszahúzódása és hogy a fertőzések a jövőben kevesebb problémát okoznak majd.

Mint minden sebészeti beavatkozás, a mucotomia is jár némi kockázattal. Bár a szövődmények kialakulásának esélye nagyon kicsi, fontos, hogy tisztában legyen a lehetséges komplikációkkal, mint az orr és a garat nyálkahártyájának szárazsága, valamint a hegesedés, illetve a másodlagos vérzés. Kérdezze meg sebészét, ha bármilyen aggályai lennének.

Alkalmas vagyok a műtétre?

Ha az alternatív kezelések nem jártak sikerrel az Ön tüneteinek enyhítésében, a műtét hasznos lehet. Amennyiben az Ön kórtörténete és tünetei alapján szükséges, a fül-orr-gégészeti sebész javasolni fogja az orrkagylók nyálkahártyájának műtéti megkisebbítését.

Hogyan készüljek fel a műtétre?

Legyen tisztában az előjegyzett időpont előtt meghatározott korlátozásokkal. Az Ön fül-orr-gégészeti sebész szakorvosa minden információt megad a fizikális vizsgálatokra, a diagnosztikai, vér- és allergiatesztekre való felkészüléssel kapcsolatban.

A sebészek azt javasolják, hogy a betegek mellőzzenek minden olyan gyógyszert, amely vérzést okozhat, mint például az aszpirin és ibuprofen tartalmú gyógyszerek. Ha bármilyen kérdése van a szedhető és nem szedhető gyógyszerekkel kapcsolatban, kérdezze meg sebészét.

Mi a teendőm a mucotomia után?

A műtét után előfordulhat fájdalom, fáradtság, orrdugulás és enyhe orrfolyás. Az ilyen típusú műtétnél a fájdalom általában enyhe, és szájon át szedhető fájdalomcsillapítókkal általában jól kontrollált. Az orrdugulás jellemzően a beavatkozás után keletkező duzzanat eredménye, amely jellemzően az első hét után elkezd javulni.

Mire kell még figyelni?

A műtét után némi nyálka és vér ürülhet az orrból. Ez a gyógyulási folyamat normális része. Lehet, hogy az orrkagyló kisebbítő műtét után sós spray-t vagy orröblítőt kell használnia.

Orrkagyló kisebbítő műtét, mucotomia,, Alsó orrkagylók nyálkahártyájának műtéti megkisebbítése - Medicover Magánkórház

Jelentkezzen be a

(+36 20) 440 2868

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

FacebookLinkedInGoogle+SkypeEmail
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 

Név*

E-mail cím*

Telefonszám*

Üzenet*

Kérjük használja a Captcha mezőt*

*kötelező mező

Vállalati egészségbiztosítási csomag ajánlatkérés

Név (kötelező)

Cégnév (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Melyik biztosításunk érdekli? (kötelező)

Hány fő biztosítását tervezi? (kötelező)

Megjegyzés

Kérjük használja a Captcha mezőt*