Laparoszkópos petefészek ciszta eltávolítás (Cystectomia ovarii)

Mikor indokolt?

A petefészekben gyakran alakulnak ki ciszták, melyek folyadékkal telt tömlőként kerülnek felismerésre nőgyógyászati, ill. képalkotó vizsgálat (ultrahang, CT, MR) során.

Sok nő petefészkében képződik élete során ciszta, melynek létezéséről legtöbben nem is tudnak, hiszen panaszt ritkán okoz, és gyakran magától felszívódik néhány menstruációs ciklust követően. Bármely életkorban előfordulhat, ám fogamzóképes korban gyakoribb

Eltávolítása akkor indokolt, mikor tüneteket okoz, esetleg a termékenységet befolyásolja, vagy rosszindulatú elváltozás gyanúja merül fel.  Mikor nem szívódik fel magától, növekedésnek indulhat és így alhasi fájdalmat, erősebb menstruációs görcsöket vagy akár meddőséget is okozhat.

Jelentkezzen be a +36 1 465 3131 telefonszámon

Petefészek ciszta
Petefészek ciszta

Hogyan zajlik a műtét?

A korszerű technikának köszönhetően ma már kíméletesen, nagy hasi vágások nélkül is elvégezhető a laparoszkópos petefészek ciszta eltávolítás, mely esztétikailag is jelentős különbséget jelent.

Kórházunkban laparoszkóp segítségével, 3-4 apró nyílást ejtve a bőrön lehetőség van a hasüreg vizsgálatára ezáltal a petefészek ciszta eltávolítására is. A cél a petefészektömlő maradéktalan eltávolítása mellett az, hogy megőrizzük a környező szövetek épségét, így biztosítva a petefészek további zavartalan működését.

Hasi vágások nélkül lerövidül a beavatkozáshoz szükséges idő és szélesebb körben elérhetővé válik a petefészek cisztáinak eltávolítása – hiszen így 1-2 nap lábadozás után Ön elhagyhatja a kórházat, mely nagyban megkönnyíti a gyógyulást.

Az eltávolított képleteket minden esetben szövettani vizsgálatra küldjük a végleges diagnózis felállítása céljából.

Keressen minket!

Hogyan segíthetünk?
Töltse ki űrlapunkat és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Mik a veszélyei?

A laparoszkópos beavatkozások az esetek túlnyomó többségében nem járnak különösebb veszéllyel, különösen a hagyományos hasműtéttel szemben, a komolyabb szövődmények gyakorisága nem haladja meg az 1-2%-ot.

Az érzéstelenítés/bódítás/altatás járhat mellékhatásokkal, melyet szakképzett személyzetünk kezelni tud.

A műtétet követően előfordulhat alhasi fájdalom, a műtét helyén jelentkező kellemetlen érzés, ami gyulladáscsökkentőkkel, fájdalomcsillapítókkal megszüntethető.

Mit foglal magában a petefészek műtét ára a Medicover Kórházban?

A laparoszkópos petefészek ciszta műtét ára magában foglalja a műtét költségét, valamint a műtét utáni kórházi tartózkodás és az utólagos kontroll díját.

Az előzetes szakorvosi konzultáció, valamint a műtétet megelőző vizsgálatok díja nem képezi a műtéti díj részét, ezek költségéről érdeklődjön Ügyfélszolgálatunkon.

Nőgyógyász szakorvosaink

dr-sziller-peter-

Dr. Sziller Péter

Szakterületek:
• méhszájfagyasztás (cryoconisatio)
méhkaparás (fractionalt abrasio)
méhnyakműtét (conisatio)
diagnosztikus hiszteroszkópia (méhtükrözés)
hiszteroszkópos mióma eltávolítás
• hüvely, kisajakplasztika
• petevezeték átjárhatósági vizsgálatok
Bartholin-ciszta eltávolítás
• méheltávolítás (hüvelyi)

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3131

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

TOPBARRIGHT
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 

*kötelező mező

close-link
Vállalati egészségbiztosítási csomag ajánlatkérés
 

*kötelező mező

close-link
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 

*kötelező mező

close-link