Belgyógyászat, szakrendelés, járóbeteg-ellátás - Medicover

Belgyógyászat

Mit jelent a belgyógyászat?

A belgyógyászat a mai orvostudomány egyik legszerteágazóbb területe, hiszen a belső szervek – hasüregben, mellkasban lévők – kóros elváltozásaival, azok gyógyításával foglalkozik.

A belgyógyászati szakrendeléseken az általános szűrések, kivizsgálások, prevenciós oltások mellett akut és krónikus belgyógyászati panaszokkal – hasi, mellkasi fájdalommal, nehézlégzéssel, felső- és alsó légúti panaszokkal, fejfájással, szédüléssel, hányással, hasmenéssel, lázas állapotokkal – egyaránt jelentkezhetnek.

A Medicover kiválóan képzett, nagy szakmai tapasztalattal bíró orvos specialistái az alábbi szakterületeken fogadják a pácienseket: kardiológia (a szív- és az érrendszer veleszületett és szerzett rendellenességei), endokrinológia (a belső elválasztású mirigyek zavarai, azok alacsony vagy túlzott működései), gasztroenterológia (a hasi szervek, gyomor- és bélrendszer megbetegedései), hematológia (a vérképző rendszer betegségei), nefrológia (vesegyógyászat), pulmonológia (tüdőgyógyászat). A belgyógyász ezeknek a területeknek diagnosztikai és terápiás módszereit hangolja össze.

Medicover Kórház és Klinika - Belgyógyászat

Mi történik a belgyógyászati rendelőben?

A belgyógyászati vizsgálat tartalmazza a részletes kórelőzmény, a családi anamnézis felvételét, annak a pácienssel történő megbeszélését, teljes körű fizikális vizsgálatot, a kivizsgálás menetének szükség szerinti megtervezését és megszervezését. A szakorvos a betegség vagy a vélt betegség jellegétől függően kér:  labor, röntgen, ultrahang, MR, CT diagnosztikai vizsgálatokat, illetve egyéb szakorvosi konzíliumokat.

Mivel a belgyógyászat összetettet orvostudományi ág, az egész testet vizsgálja, a konzultáció is sokféle. Az esetleges rendszeres gyógyszeres kezelés megkezdése előtt minden esetben – kivéve akut állapotot – teljes körű tájékozódás, kivizsgálás és tájékoztatás szükséges.

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Milyen panaszokkal érdemes a belgyógyászt felkeresni?

A belgyógyász felkeresése abban az esetben indokolt, ha a páciens tünetei, panaszai visszatérőek, bizonytalanok, nincs konkrét okuk, megjelenésük, eredetük nem nyilvánvaló. Ilyen tünetek lehetnek például az ismeretlen eredetű gyomortáji, vagy hasi fájdalom, mellkasi fájdalom, a gyakori fejfájás, szédülés, hányás, ájulás érzet, a táplálkozási és székletürítési szokások változása.

A belgyógyász szakorvost szűrő jellegű állapotfelmérés céljából az egészséges embernek is érdemes egy-két évente felkeresni!

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

FacebookLinkedInGoogle+SkypeEmail
 
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 

Név*

E-mail cím*

Telefonszám*

Üzenet*

*kötelező mező

Vállalati egészségbiztosítási csomag ajánlatkérés

Név (kötelező)

Cégnév (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Melyik biztosításunk érdekli? (kötelező)

Hány fő biztosítását tervezi? (kötelező)

Megjegyzés

Kérjük használja a Captcha mezőt*