Egészség A-Z-ig

2019-09-16

Porckorong műtét az ágyéki szakaszon – Endoszkóp vagy mikroszkóp?

Az ideg- és ortopéd sebészek a porckorong sérvesedésének műtéti ellátásával foglalkoznak. Az utóbbi időben itt is teret nyert a minimál invazív sebészet.
2019-02-07

HPV védőoltás – A méhnyakrák megelőzése

A HPV védőoltás a vírus számos törzsével szemben nyújt védelmet, így csökkenti a fertőzés és a méhnyakrák kialakulásának esélyét.
2019-02-05
Mi az Edwards-szindróma és hogyan alakul ki?

Kromoszóma rendellenességek – Edwards-szindróma

Az Edwards-szindróma olyan, élettel összeegyeztethetetlen kór, melyet a 18-as kromoszóma rendellenessége okoz. A magzatoknak csupán a fele jön világra.
2019-02-05

A leggyakoribb nőgyógyászati fertőzések

Nőgyógyászati fertőzéseket nem csak nemi betegségek okozhatnak, hanem gombás és bakteriális fertőzések is. Kezelés nélkül a fertőzés tovább terjedhet és súlyos szövődményeket okozhat.
2019-02-05

Kromoszóma rendellenességek – Patau-szindróma

A Down-szindróma a leggyakoribb veleszületett rendellenesség. Nevét John Langdon Down angol orvos után kapta, aki 1866-ban írta le elsőként a tünet együttest. 21-es triszómiaként is szokták emlegetni, ami a 21. kromoszóma triplázódására utal.
2019-01-31

Mióma eltávolítás – laparotómia, laparoszkópia vagy hiszteroszkópia?

A mióma eltávolítása (myomectomia) különféle sebészeti módszerekkel történhet a mióma méretének és elhelyezkedésének függvényében. Cikkünkben bemutatjuk, mely esetben alkalmazott eljárás a laparoszkópia, a hiszteroszkópia, illetve a laparotómia.
2019-01-30

Miért veszélyes a terhességi diabétesz?

Terhességi diabétesz esetén a kismamánál gyakran előfordulhat magas vérnyomás, kialakulhat méhlepény elégtelenség és nőhet a koraszülés kockázata.
2018-10-29
7 téves információ, ami a fejünkben él az altatásról

7 téves információ, ami a fejünkben él az altatásról

Természetes, hogy egy közelgő műtét előtt számtalan kérdés, félelem, esetleg tévhit fordul meg a fejünkben, éppen ezért igyekszünk ezekre a félelmekre és téves információkra hiteles és megnyugtató választ adni.
TOPBARRIGHT
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 

*kötelező mező

close-link
Vállalati egészségbiztosítási csomag ajánlatkérés
 

*kötelező mező

close-link
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 

*kötelező mező

close-link